Μενού Κλείσιμο

Κικίλιας: 2158 κλίνες έτοιμες για ασθενείς με κορονοϊό

Πριν την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα μίλησε ο Υπουργός Υγείας ο οποίος αναφέρθηκε στον κ. Τσιόδρα ευχαριστώντας τον για το έργο που προσφέρει. «Τα δεδομένα τίθενται σε καθημερινή βάση των ειδικών και αυτή εισηγείται στο Υπουργείο για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός είπε ότι γίνεται συνεχής προσπάθεια για την ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας. «Γνωρίζουμε τις πάγιες ελλείψεις της δημόσιας υγείας» είπε ο κ. Κικίλιας λέγοντας ότι καθημερινά προστίθενται κλίνες ΜΕΘ, από το ιδιωτικά, ακόμη και στρατιωτικά νοσοκομεία».

Οι κλίνες, όπως ανακοίνωσε, που θα φιλοξενήσουν ασθενείς με κορονοϊό ανέρχονται σε 2158, είπε σε άλλο σημείο, υπογραμμίζοντας πως «το ΕΣΥ σε αυτή την φάση ακόμη αντέχει και είναι στο χέρι μας να συνεχίσει να αντέχει.»

Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε πως έχουν εγκριθεί πάνω από 2.000 προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού οι οποίοι θα αναλάβουν το επόμενο δεκαήμερο, «ενώ όπως είπε ο πρωθυπουργός θα προσληφθεί όσο προσωπικό χρειαστεί, για τη στελέχωση όλων των νοσοκομείων της χώρας.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την Κινεζική κυβέρνηση, για τη μεγάλη βοήθεια υγειονομικού υλικού που προσέφερε δωρεάν, καθώς και μια σειρά δωρητών. «Σ’ αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς, χρειαζόμαστε τους πάντες», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ