Μενού Κλείσιμο

Κεντρική Μακεδονία μέσω… ΔΕΘ για την Ινδία

Με στελέχη του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών της Ινδίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης

Συνάντηση με στελέχη του ινδικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (India Trade Promotion Organization), παρουσία του Προέδρου της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσου Τζήκα, είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών επαφών της Περιφέρειας για την 84η ΔΕΘ, όπου η Ινδία θα είναι τιμώμενη χώρα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επικείμενης παρουσίας της Ινδίας στην 84η ΔΕΘ και υπογράμμισε τη βούληση της Περιφέρειας για την ενίσχυση των εμπορικών, πολιτιστικών και επιχειρηματικών δεσμών με την Ινδία, που παρέχει «σημαντικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις και αποτελεί ασφαλώς μία χώρα-στόχο για την οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας».

«Υποδεχθήκαμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τους εκπροσώπους από τον αναπτυξιακό οργανισμό προώθησης εξαγωγών της Ινδίας, που έχει αναλάβει την ευθύνη για την παρουσία της Ινδίας ως τιμώμενης χώρας στην 84η ΔΕΘ, με τη συμμετοχή πάνω από 120 επιχειρήσεων.

Η Ινδία είναι μια τεράστια χώρα, με την οποία μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί, καθώς και μια τεράστια αγορά για τις επιχειρήσεις και την οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας. Η παρουσία της Ινδίας ως τιμώμενης χώρας στην 84η ΔΕΘ αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την Κεντρική Μακεδονία αλλά και για τις ελληνικές επιχειρήσεις, που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, δρομολογούμε και μία σειρά από άλλες συνέργειες ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως είναι η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μίας Περιφέρειας της Ινδίας, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις προς όφελος της οικονομίας της Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης έκανε ξεχωριστή αναφορά στη λειτουργία του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως τόπου κινηματογραφικών γυρισμάτων, υπογραμμίζοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής στο χώρο του κινηματογράφου, που μπορεί να προσελκύσει μεγάλες ινδικές κινηματογραφικές παραγωγές του Bollywood.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας, που παρέστη στη συνάντηση, αναφέρθηκε στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ινδικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών στη Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία της συμμετοχής της χώρας τους στην 84η ΔΕΘ. Ο κ. Τζήκας εξήρε την πολύ καλή συνεργασία της ΔΕΘ-HELEXPO με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επικείμενη 84η διοργάνωση. «Η Ινδία πραγματικά ενδιαφέρεται να είναι η Ελλάδα η γέφυρα συνεργασίας της με την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Τζήκας και μίλησε για το ανεπτυγμένο οικοσύστημα τεχνολογίας που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, το οποίο, με τις κατάλληλες συνεργασίες, θα μπορέσει να την καταστήσει μία ελληνική Silicon Valley στις νέες τεχνολογίες.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών της Ινδίας (India Trade Promotion Organization) S.R. Sahoo ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ινδική συμμετοχή στην 84η ΔΕΘ με περισσότερες από 120 επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς αιχμής θα είναι πολύ πιο ισχυρή από αυτήν του 2009, οπότε η Ινδία ήταν και πάλι τιμώμενη χώρα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ