Μενού Κλείσιμο

«Καυγάς» για το… τίποτα!

ΝΟΔΕ Πιερίας και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσουν… επιστολές με φόντο τη Γιορτή του Αγρότη

Την ώρα που κανείς δεν ξέρει πόσα και ποια ακίνητα της Κατερίνης (και εμβληματικά κτίρια) περνούν στο υπερταμείο (ως ενέχυρο στους δανιστές), οι Νομαρχιακές οργανώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων στο Νομό, «μαλώνουν» για τις ανακοινώσεις σε… γιορτή στην Καρίτσα!

Πέντε μέρες μετά τη λήξη της Γιορτής του Αγρότη (και έξι μέρες από την τελετή εγκαινίων της) η ΝΟΔΕ Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση, κατηγορώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πως μετέτρεψαν τη Γιορτή σε «βήμα κομματικής προπαγάνδας», για να εισπράξει την άμεση απάντηση πως «οι εποχές της προπαγάνδας και της λογοκρισίας έχουν τελειώσει»

Στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Πιερίας, αναφέρει: «Η “Γιορτή του Αγρότη”   διοργανώνεται επί 16 συναπτά έτη στην Καρίτσα για να τιμηθούν οι άνθρωποι που καλλιεργούν με τον ιδρώτα τους την πιερική  γη. Είναι ένας θεσμός που πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι αγρότες της Πιερίας και τα προϊόντα που παράγουν, κι όχι βήμα κομματικής προπαγάνδας. Δυστυχώς, όμως,  οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία (Μπ. Σκούφα, Χ. Τζαμακλής, Αστ. Καστόρης) επέλεξαν να μετατρέψουν την τελετή των εγκαινίων σε βήμα κομματικής προπαγάνδας, αναλύοντάς μας τις…  εξαγγελίες Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ, για τη στήριξη του αγροτικού τομέα. Αλήθεια, ποιος αγρότης τον πίστεψε;

Μετά από 3,5 χρόνια Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, θυμήθηκαν πως θα πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας. Οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν  απεγνωσμένα να βρουν αφήγημα για τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής που εγκατέλειψαν. Μέχρι στιγμής όμως  βρίσκονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, την οποία γνωρίζουν καλά οι πιεριείς αγρότες, καθώς βιώνουν την καταστροφική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, μιας κυβέρνησης  που εχθρεύεται την αγροτική οικονομία και την παραγωγή.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Πιερίας καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη πρακτική των τριών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στη φετινή τελετή εγκαινίων της “Γιορτής του Αγρότη”»

ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Ας συνέλθουν στη ΝΟΔΕ

«Ας συνέλθουν στην ΝΟΔΕ» προτρέπει στην απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας πως οι εποχές των απαγορεύσεων έχουν παρέλθει. Η Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει την έκπληξή της για την ανακοίνωση, σημειώνονας (μεταξύ άλλων) πως στη Νέα Δημοκρατία ενοχλήθηκαν «γιατί δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν (τη γιορτή) σε κομματικό πανηγύρι, όπως έκαναν πέρυσι»

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας αναφέρει: «Mε τεράστια έκπληξη, αλλά και με πολύ μεγάλο προβληματισμό, διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Πιερίας της Ν.Δ που στην ουσία “μαλώνει”τους βουλευτές Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επειδή, άκουσον-άκουσον ,τόλμησαν να μεταφέρουν στην 16η γιορτή του Αγρότη στην Καρίτσα τα κυβερνητικά μέτρα, τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και τον σχεδιασμό για την προστασία των αγροτών και του αγροτικού εισοδήματος.

Έκαναν οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α το έγκλημα να αναφέρουν στην γιορτή του αγρότη ότι έχει πράξει η κυβέρνηση για τους αγρότες.

Ενοχλήθηκαν από τα θετικά μέτρα.

Ενοχλήθηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να το μετατρέψουν σε κομματικό τους πανηγύρι,όπως έπραξαν πέρυσι.

Ενοχλήθηκαν γιατί δεν είναι στην κυβέρνηση.

Ενοχλήθηκαν τελικά γιατί πήγαμε και ίσως και γιατί υπάρχουμε…

Δεν ξέρουμε αν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι στην αντιπολίτευση και θα μείνουν εκεί για πολλά χρόνια ακόμη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στον Αγρότη.

Στον νομό μας η συνεργασία των τοπικών βουλευτών με τους συνεταιρισμούς και τους αγροτικούς συλλόγους είναι άψογηχωρίς αστερίσκους και χωρίς να ζητούν από κανένα κομματική ταυτότητα και πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης όπως παλιά.

Ας συνέλθουν εκεί στην ΝΟΔΕ. Οι εποχές των απαγορεύσεων και της λογοκρισίας τελείωσαν και ελπίζουμε ότι δεν τις αναπολούν με τέτοιου είδους ανακοινώσεις.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ