Μενού Κλείσιμο

Καθυστερεί η μετάκλησή τους

Ερώτηση του Κ. Κουκοδήμου για τους αλλοδαπούς εργάτες γης

Για τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται καθυστέρηση στην μετάκληση αλλοδαπών εργατών γης, κυρίως από την Αλβανία, ζητά ενημέρωση ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, με ερώτηση που κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς

Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Κουκοδήμος αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας απασχολούνται εποχικά εργαζόμενοι εργάτες γης διαφόρων εθνικοτήτων, ιδιαίτερα τις εποχές συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων.
Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν μια σειρά από γραφειοκρατικά προβλήματα από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έλθουν στη χώρα για να απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες.
Παραγωγοί πολλών περιοχών της Βόρειας Ελλάδος αντιμετωπίζουν ήδη έντονο πρόβλημα σχετικά με την συγκομιδή των προϊόντων τους λόγω έλλειψης εργατών με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό χωραφιών να μείνει χωρίς να συγκομισθεί η παραγωγή.»
Ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν υπάρχει ενημέρωση στις υπηρεσίες των υπουργείων τους για τη δυσλειτουργία που παρατηρείται στην είσοδο των αλλοδαπών εργατών γης και κύρια από την Αλβανία στη χώρα μας και ποια είναι τα προβλήματα

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ