Μενού Κλείσιμο

Καθαρίζουμε (και πάλι) στην παραλία Αλυκής Κίτρους

Την Κυριακή από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού

και το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού

 

Την περασμένη άνοιξη (12 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εθελοντικός καθαρισμός στο μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας Αλυκής Κίτρους, αλλάζοντας εντυπωσιακά την εικόνα μίας από τις πιο ρυπασμένες παράκτιες περιοχές της Μεσογείου.

 

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου η δράση θα επαναληφθεί με σκοπό να καθαριστεί και το υπόλοιπο κομμάτι της παραλίας. Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού και ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού επαναλαμβάνουν λοιπόν το κάλεσμα για συμμετοχή σε πολίτες, φορείς και συλλόγους.

«Την προηγούμενη φορά, με μια εντυπωσιακή σύμπραξη φορέων και πολιτών, κατορθώσαμε να περισυλλέξουμε περί τους 13 τόνους σκουπιδιών από την παραλία Αλυκής Κίτρους και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Δώσαμε όμως την υπόσχεση στους κατοίκους της περιοχής να επαναληφθεί η δράση για να… ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό της παραλίας αυτής, η οποία, αποτελεί τμήμα της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 και περιλαμβάνει ευαίσθητα και πολύτιμα οικοσυστήματα», αναφέρει η υπεύθυνη επικοινωνίας του Φορέα Διαχείρισης, Λία Παπαδράγκα.

Το ραντεβού για τον καθαρισμό θα δοθεί στις 10 το πρωί στην εταιρεία Αλυκές Κίτρους. Καλούνται σύλλογοι και φορείς να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 794811. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.axiosdelta.gr.

 

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ