Μενού Κλείσιμο

Καθαρίστε από χόρτα τις ιδιοκτησίες σας

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου προειδοποιεί κατοίκους και παραθεριστές:

«Η καταστροφή που υπέστη η Αττική από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 είναι ανυπολόγιστη. Οι απώλειες ζωών και, περαιτέρω, η καταστροφή του οικοσυστήματος και των οικισμών δημιουργούν έντονους προβληματισμούς και πρέπει να σύσσωμοι να λάβουμε άμεσα μέτρα προστασίας και πρόληψης», αναφέρει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το πρωί.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος κάνει έκκληση στους κατοίκους και τους παραθεριστές της περιοχής, «να προχωρήσουν άμεσα στην αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων και αγροτεμαχίων από άγρια φυτική βλάστηση και σε κλάδευση των δέντρων, τα οποία και δεν έχουν καθαριστεί ακόμη και έχουν αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.»

Παράλληλα, καλεί τους επισκέπτες του Ολύμπου να μην ανάβουν φωτιές και να μην αφήνουν απορρίμματα στα δάση και στα όρη, διότι, πέρα από τα ποινικά αδικήματα που τελούν, αυξάνουν εγκληματικά την πιθανότητα πυρκαγιάς.

Επίσης, καλεί όποιον διαπιστώσει ότι παραβιάζονται τα παραπάνω να ενημερώσει άμεσα τις αρχές.

«Η καταστροφή στην Αττική θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο όλους μας. Ο Όλυμπος αποτελεί πηγή αέναης ζωής. Οφείλουμε να τον προστατεύουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ