Μενού Κλείσιμο

Η Ολυμπιακή Ακτή μεγαλώνει

Σχέδιο επέκτασης της πολεδομημένης έκτασης από τον Δήμο Κατερίνης


Το σχεδιασμό για την αύξηση της πολεοδομημένης έκτασης στην Ολυμπιακή Ακτή, παρουσίασε την Παρασκευή ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος Κατερίνης Στέργιος Μπουσνάκης. Στόχος του Δήμου, να φτάσει ο οικισμός περίπου τα 1.500.000 τετραγωνικά μέτρα.

Με την αύξηση της πολεοδομικής έκτασης, ο Δήμος Κατερίνης επιδιώκει την αναβάθμιση της τουριστικής ζώνης στην περιοχή, ενώ οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Με το νέο σχέδιο που παρουσίασε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, ο κ. Μπουσνάκης, εκτός του σημερινού οικισμου, θα δίνεται η δυνατότητα πολεοδόμησης σε ακόμη 1.146.000 τμ. Σημειώνεται, ότι από αυτά τα 830.000 περίπου είναι δημοτική περιουσία. Όσον αφορά τον συντελεστή δόμης θα κινείται μεταξύ 0,30 και 0,40.

Με την ολοκλήρωση του σχεδίου ο οικισμός από 294.000 τ.μ. θα φτάσει τα 1.440., ενώ το «πρόσωπο» στην ακτη θα πενταπλασιαστεί, αφού συνολικά θα δημιουργηθεί μια νέα ακτή μήκους 2.300 μέτρων. Ο νέος παραθεριστικός οικισμός θα διαθέει ακτή 2.800 μέτρων.

Ο Δήμος Κατερίνης έχει συγκροτήσει ήδη ομάδα εργασίας, ώστε να προχωρήσει η μελέτη του σχεδίου αλλά και η πολεοδόμηση «με ιδία μέσα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο  Στέργιος Μπουσνάκης.

Όσον αφορά στις ιδιωτικές εκτάσεις που περιλαμβάνονται στα όρια του νέου σχεδίου, αναμένεται να γίνουν προσκλήσεις προς τους ιδιοκτήτες, ώστε να μην μείνει καμία εκτός σχεδιασμού.

Σκοπός της πολεοδόμησης είναι η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, ώστε να αναβαθμιστεί συνολικά σε τουριστικό, εμπορικό, οικονομικό και αισθητικό επίπεδο.

Από το Δήμο Κατερίνης θεωρούν ότι η πολεοδόμηση έκτασης στην Ολυμπιακή Ακτή μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον έσοδα, να συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και στην αύξηση της αξίας των ακινήτων της ευρύτερης περιοχής

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ