Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – «Σβήνουν» το φασισμό από την πόλη

«Η Κατερίνη, πόλη ανοιχτή στις αρχές του 20ού εικόνα σε πρόσφυγες και εσωτερικούς μετανάστες, πρέπει να γίνει σήμερα πόλη κλειστή  στη ρητορική και τις πρακτικές  του φασισμού, του νεοναζισμού και της ακροδεξιάς», αναφέρουν σε μήνυμα τους οι «Αντιφασίστες πόλης της Κατερίνης»

Οι ίδιοι πολίτες, τις προηγούμενες μέρες, προχώρησαν σε μια κίνηση ουσιαστική και συμβολική, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να καθαρίσουν έναν τοίχο από εμπρηστικά, υβριστικά συνθήματα που στοχοποιούσαν τον πρώην βουλευτή Πιερίας Στέργιο Καστόρη.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν: «Ο ρατσισμός, το μίσος και η ξενοφοβία, η ωμή βία και  ο τραμπουκισμός πρέπει να εξαφανιστούν αμετάκλητα από τις γειτονιές μας, τις γειτονιές της  δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Η κοινωνία της Κατερίνης λέει ΟΧΙ στην τρομοκρατική βία των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί, γιατί η λεπτή γραμμή που χωρίζει τα εμπρηστικά τους  συνθήματα από τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή. Γιατί οι ναζιστικές ιδέες δεν είναι απλά μια ιδεολογία, είναι ένας εργαλείο εγκλήματος.

Τέρμα πια με την ανοχή, την αμεριμνησία και την ατιμωρησία. Δεν μπορεί ο δήμος μας να ανέχεται  να κοσμούν τους τοίχους των σπιτιών μας και των δημόσιων χώρων μας τα εμετικά και τρομοκρατικά συνθήματα μιας χούφτας ανθρώπων που, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, υπηρετούν το τέρας που θέλει να βυθίσει και πάλι την ανθρωπότητα στο σκοτάδι.

Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί. Οι σκεπτόμενοι, οι ανθρωπιστές, οι αλληλέγγυοι πολίτες, που αγωνίζονται καθημερινά για να μη μολυνθεί η κοινωνία μας από τον ιό του φασισμού.

Το ίδιο περιμένουμε -τώρα, πριν είναι αργά – κι από τους εκπροσώπους μας σε κάθε δημοκρατικό θεσμό.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ