Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις ανάπλασης στην περιοχή της Αγίας Άννας

Την εικόνα, την αισθητική και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του φυσικού – αστικού περιβάλλοντος στη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης, αποτελώντας πόλο έλξης, ξεκούρασης και αναψυχής για όλες τις ηλικίες βελτιώνουν αισθητά οι παρεμβάσεις υλοποίησης του έργου «Αναπλάσεις Κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου στη Δ.Ε. Κατερίνης», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Την τρέχουσα περίοδο, αφενός ολοκληρώνονται οι  παρεμβάσεις στην επέκταση Ευαγγελικών (πέριξ του 10ου Δημοτικού Σχολείου & πλησίον του 3ου  Γυμνασίου). Αφετέρου, ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις σε ένα ακόμα Κ.Χ. στην επέκταση Ευαγγελικών, πλησίον Ιερού Ναού Αγίας Άννης και του 17ου Δημοτικού Σχολείου.

Όπως είναι γνωστό, το έργο εντάσσεται στις παρεμβάσεις για την ανάπλαση οκτώ Κοινοχρήστων Χώρων και Χώρων Πρασίνου, με σκοπό την βελτίωση του μικροκλίματος, με την ενσωμάτωση βιοκλιματικών χαρακτηριστικών, την αύξηση του πρασίνου και την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ποιότητας και ασφάλειας.

«Με την αναζωογόνηση ενός ακόμα Κ.Χ. στη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης, υλοποιούμε ένα ακόμη βήμα προς τον αναγκαίο αναβαθμισμένο ρόλο της πόλης μας, την ανασυγκρότηση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Συμεωνίδη πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στις παρεμβάσεις.

Η ταυτότητα των εργασιών μεταξύ άλλων έχει ως εξής: Εγκατάσταση στοιχείων βιοκλιματικού σχεδιασμού, νέες φυτεύσεις με στόχο την αύξηση του αριθμού των επιφανειών που καταλαμβάνει το υψηλό και χαμηλό πράσινο, όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την άρδευση, διαμόρφωση θέσεων ανάπαυσης, κατασκευή προσβάσεων για άτομα με αναπηρίες, εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων με γενικό φωτιστικό στόχο να αποτελεί η δημιουργία ενός ομοιόμορφου και επαρκούς συστήματος φωτισμού ώστε να εξασφαλίζεται το αίσθημα της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των  νυχτερινών ωρών.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ