Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη | Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου την Άνοιξη

Με το 2ο πολυθεματικό, ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό και διαδραστικό Φεστιβάλ, ο Δήμος Κατερίνης υποδέχεται την Άνοιξη, στο Δημοτικό Πάρκο. Μουσική, Θέατρο, Εκπαιδευτικές – Αθλητικές δραστηριότητες, street food κ.α. αναμένεται να δώσουν τον παλμό και τον ενθουσιώδη τόνο σε μία πραγματική πανδαισία, από τις 12 έως τις 21 Μαΐου 2023.

Διεθνών προδιαγραφών θεματικό πάρκο

Παράλληλα, μία πρωτόγνωρη εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες στο διεθνών προδιαγραφών διαδραστικό θεματικό πάρκο «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή», το οποίο περιλαμβάνει πρωτότυπες ιδέες που σχεδιάστηκαν για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας. Οι επισκέπτες από τις 12/05 έως τις 02/06, θα ακολουθούν μια ξεχωριστή «διαδρομή του χρόνου», προκειμένου να γνωρίσουν και να «δουν» τον Ηρακλή, όπως ποτέ μέχρι σήμερα, στο Δημοτικό Πάρκο, σε έναν ιδανικό χώρο ανάπτυξης των 12 Άθλων του μυθικού ήρωα σε φυσικό περιβάλλον, συνδυασμένο με την σχετική σκηνογραφία.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος: «Μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο και με μεγάλη ανταπόκριση εγχείρημα της πρώτης διοργάνωσης, το Φεστιβάλ Πάρκου επιστρέφει δυναμικά. Προσκαλούμε άτομα όλων των ηλικιών, για να υποδεχτούμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Άνοιξη σε έναν προσιτό χώρο, που έγινε  το κέντρο της ίδιας της ζωής για την πόλη μας».

Χώρος με συγκριτικά πλεονεκτήματα

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος: «Παράλληλα, με τις ήπιες ψυχαγωγικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές κ.α. δραστηριότητες, η δημιουργία του πάρκου «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή», «ακουμπά» στην  ανάγκη για ανάπτυξη, ενός μοναδικού, ξεχωριστού και πρωτότυπου χώρου, στο δημοτικό μας πάρκο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το όραμα ενός τέτοιου χώρου πέρα από την ελκυστικότητα του θέματος είναι επόμενο να συνδεθεί άμεσα με επισκέψεις σχολείων από όλη την Ελλάδα, λόγω και της ξεκάθαρης εκπαιδευτικής του θεματολογίας. Επιπλέον, όπως θα διαπιστώσουμε όλοι, η υψηλή του ποιοτική αισθητική, η πρωτοτυπία του είναι αναμφισβήτητα ένα ισχυρό, συγκριτικό πλεονέκτημα».

Η Άνοιξη στο πάρκο της Κατερίνης είναι μοναδική και μας προσκαλεί σε μία γιορτή, γεμάτη ρυθμούς, χρώματα, αρώματα, γεύσεις…!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ