Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – «Νέα γενιά» απατεώνων εξαπατά επαγγελματίες τροφίμων «εξ’ ονόματος του Δήμου»

Μια «νέα γενιά απατεώνων» γέννησε η πανδημία του Κορονοϊού, αφού όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κατερίνης, επιτήδειοι, μέσω τηλεφώνου κάνουν παραγγελίες τροφίμων «εξ ονόματος του Δήμου». Για τα συμβάντα, έχει ήδη ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.

Η συγκεκριμένη πρακτική, έγινε γνωστή από επαγγελματίες τροφίμων στο Δήμο Κατερίνης, ο οποίος αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, σημειώνοντας πως «η διαδικασία προμήθειας διαφόρων ειδών και τροφίμων γίνεται με πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες» και σε καμία περίπτωση με τηλεφωνική παραγγελία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής: «Ο Δήμος Κατερίνης ενημερώνει όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων τροφίμων, οπωροκηπευτικών και άλλων ειδών διατροφής πως το τελευταίο διάστημα έχουν καταγγελθεί απόπειρες εξαπάτησης από επιτήδειους που τηλεφωνούν σε καταστήματα τροφίμων και δίνουν παραγγελίες εξ ονόματος του Δήμου Κατερίνης. Προφασίζονται πως έχουν καταβάλλει μέσω τράπεζας ποσά υψηλότερα από το κόστος των τροφίμων και ζητούν την επιστροφή της διαφοράς.

Ο Δήμος Κατερίνης ενημερώνει πως η διαδικασία προμήθειας διαφόρων ειδών, τροφίμων και άλλων γίνεται με πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες που ορίζει η νομοθεσία και μετά από υπογραφή συμβάσεων και σε καμία περίπτωση με τηλεφωνική παραγγελία.

Έχει ήδη ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας για τα συμβάντα.» 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ