Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη: Η εστίαση πεθαίνει, οι επαγγελματίες αντιδρούν – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας

Κλείνουν τις επιχειρήσεις τους νωρίτερα και συγκεντρώνονται στην πλατεία για να διαμαρτυρηθούν σήμερα οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, οι οποίοι από αύριο το πρωί βάζουν λουκέτο στα καταστήματά τους.

Είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς θα «αντέξουν» ένα ακόμα κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, το οποίο δεν ξέρουμε ακόμη πόσες εβδομάδες θα διαρκέσει λόγω της διασποράς του κορονοϊού και στην Πιερία. Οι καταστηματάρχες, σύμφωνα με κάλεσμα που έχουν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν λόγο για εστίαση που πεθαίνει και ζητούν από τον πρωθυπουργό να εισακουστεί και ο κλάδος τους, ο οποίος πραγματικά βιώνει την υγειονομική κρίση οδυνηρά.

Αναλυτικά στην ανάρτησή τους αναφέρουν:

«Η εστίαση πεθαίνει, οι επαγγελματίες αντιδρούν.

Ο κλάδος της εστίασης και του τουρισμού, δέχονται απίστευτές πιέσεις από την υγειονομική κρίση. Καλούνται γι’ άλλη μια φορά να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να προσπαθήσουν να επιβιώσουν με τα υποτιθέμενα μέτρα ενίσχυσης.

Η #Κατερίνη διαμαρτύρεται και οι επιχειρηματίες ενώνουν τις φωνές τους. Κλείνουν τα μαγαζιά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο ωράριο και μαζί με τους εργαζομένους θα διαμαρτυρηθούν μαζικά στην κεντρική πλατεία.

Κύριε Πρωθυπουργέ, εδώ και μήνες, η εστίαση και ο τουρισμός είναι στο έλεος της υγειονομικής κρίσης χωρίς όμως να συμμετέχει σε καμία διαβούλευση που θα βοηθούσε αμέριστα, στο να κατανοήσετε το μέγεθος του προβλήματος.

Γι’ αυτό κι ‘γω, με το σημερινό κλείσιμο της επιχείρησης μου, θα διαμαρτυρηθώ στην κεντρική πλατεία γιατί αλλιώς δεν έχω φωνή. Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, φωνάζουμε ότι δεν πάει άλλο!

Η εστίαση πρέπει να μείνει ανοιχτή και να βοηθηθεί.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ