Μενού Κλείσιμο

ΚΑΤΕΡΙΝΗ– Ετοιμάζονται οχτώ εμβολιαστικά κέντρα

Εν αναμονή του εμβολίου για τον κορωνοϊό και παράλληλα με τις ενέργειες για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού, ετοιμάζονται οχτώ εμβολιαστικά κέντρα στον Δήμο Κατερίνης, όπως μετέδωσε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης.

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν: Τρία στο Κέντρο Υγείας Κατερίνης, ένα σε κάθε μία ΤΟΜΥ (πρ. ΙΚΑ και παλιό νοσοκομείο) και από ένα στα Περιφερειακά Ιατρεία Κορινού, Λόφου και Σβορώνου. Το συντονισμό των εμβολιαστικών κέντρων έχει το Κέντρο Υγείας Κατερίνης (πρώην ΙΚΑ) και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κ.Υ., ο Παθολόγος Κώστας Σαρηγιαννίδης μαζί με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως ανάφερε ο κ. Σαρηγιαννίδης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης και την Χριστίνα Σιδηροπούλου: «Τα εμβόλια αναμένονται αρχές Ιανουαρίου 2021 με την ελπίδα να δώσουν ένα τέλος στην πανδημία που βιώνει η ανθρωπότητα. Τα εμβόλια θα γίνονται σε δύο δόσεις, προτεραιότητα θα δοθεί στο υγειονομικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές κτλ.) και εν συνεχεία στις ευπαθείς ομάδες, ενώ θ’ ακολουθήσει σταδιακά ο υπόλοιπος πληθυσμός. Αυτοί που τίθενται σε προτεραιότητα για εμβολιασμό θα λαμβάνουν σχετικό μήνυμα για να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό θα γίνεται απολύτως δωρεάν για όλους και δεν θα είναι υποχρεωτικός».

Ο εμβολιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού θα γίνει σε 1.018 κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν ήδη οριστεί και προετοιμάζονται σταδιακά γι’ αυτό το σκοπό. Πρόκειται για νοσοκομεία, κέντρα υγείας και άλλες παρόμοιες υποδομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το αρμόδιο υπουργείο να έχει ορίσει τις προδιαγραφές των κέντρων εμβολιασμού και να έχει την ευθύνη για την προετοιμασία τους. Επιπροσθέτως θα υπάρξουν και κινητά συνεργεία που θα εμβολιάζουν όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ