Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη | Εντυπωσιακές οι νέες στάσεις αστικών λεωφορείων

Οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν και άλλαξαν την όψη σε 27 σταθμούς αναμονής

Οι σταθμοί αναμονής των λεωφορείων των αστικών λεωφορείων άλλαξαν όψη, στο πλαίσιο βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη στην Κατερίνη και στους οικισμούς της. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II», ολοκληρώθηκε και διαμόρφωσε 27 στάσεις λεωφορείων λειτουργικές & προσαρμοσμένες στο περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα: υλοποιήθηκαν εργασίες απαραίτητες για την κατασκευή –  μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την προμήθεια εξοπλισμού,  τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού (π.χ. στέγαστρα, καθίσματα, φωτισμός κ.α.).

Επιπλέον, οι νέες στάσεις παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες, κατά το χρόνο αναμονής τους. Επίσης, διαθέτουν:  φωτισμό το βράδυ, δύο θύρες USB για να φορτίζει το επιβατικό κοινό ελεύθερα τις συσκευές του,  φωτοβολταϊκό πάνελ (είναι ενεργειακά αυτόνομες). Μελλοντικά θα διαθέτουν και πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο internet του Δήμου, με ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Με τη διαμόρφωση σύγχρονων στάσεων και στεγάστρων λεωφορείων  και την αισθητή βελτίωση των σχετικών υποδομών αναβαθμίζουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους δημότες μας, καθώς και για τους επισκέπτες» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Σε συνεννόηση και συνεργασία με το ΚΤΕΛ, προχωρήσαμε στην αισθητική – λειτουργική αποκατάσταση των στάσεων που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, τόσο στην πόλη όσο και στους οικισμούς της. Εξασφαλίζουμε υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα» τονίζει από την πλευρά του, ο κος Συμεωνίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ