Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – Εκπόνηση σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Την υλοποίηση των αναγκαίων υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων σταδίων που αφορούν την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου Κατερίνης, σηματοδοτεί η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Σταύρο Χριστοφορίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Όπως είναι γνωστό, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό ύψους 24.800 €, από το Πράσινο Ταμείο (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), ο Δήμος Κατερίνης περιλαμβάνεται μεταξύ των δικαιούχων Δήμων για τα «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» του προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Ειδικότερα, το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) επικεντρώνεται στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κατερίνης.

Τα τελικά παραδοτέα του αναδόχου επικεντρώνονται μεταξύ άλλων ως εξής:

Στάδιο 1: «Ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης – Χαρτογράφηση της Περιοχής Παρέμβασης – Διαδικασία Επιλογής Χωροθέτησης Σημείων Επαναφόρτισης Η/Ο/ – Παρακολούθηση Κάλυψης Αναγκών Επαναφόρτισης Η/Ο».

Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης – Χαρτογράφηση της Περιοχής Παρέμβασης

Χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης Η/Ο – Σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης Η/Ο – Παρακολούθηση Κάλυψης Αναγκών Επαναφόρτισης Η/Ο

Στάδιο 2: «Συμμετοχικές διαδικασίες  – Διαβούλευση». Π.2. Έκθεση Διαβούλευσης.

Στάδιο 3: «Ολοκλήρωση Φακέλου – Εφαρμογή Σχεδίου» κ.α.

Ήδη σχεδιάζεται η χωροθέτηση των πρώτων σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων σε κοινοχρήστους χώρους, καθώς και η προμήθεια αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

«Η  ηλεκτροκίνηση είναι πλέον στην Κατερίνη και σηματοδοτεί την ένταξη του Δήμου μας σε μία οικονομία αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον. Εργαζόμαστε μεθοδικά για την προώθηση αυτού του “πράσινου” μοντέλου και στις υπηρεσιακές ανάγκες μετακίνησης»  επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος. 

«Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης συνιστά προτεραιότητα για μας, καθώς  είναι το μέλλον στην κίνηση των οχημάτων και ιδίως αυτών που δραστηριοποιούνται στα κέντρα των πόλεων» τονίζει από την πλευρά του, ο κος Χριστοφορίδης.

Η ολοκλήρωση των παραδοτέων και παρεχόμενων υπηρεσιών του αναδόχου αναμένεται έως τις 20 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ