Μενού Κλείσιμο

ΠΙΕΡΙΑ- Εκκενώθηκαν προληπτικά τα σχολεία στους Δήμους Κατερίνης και Δίου Ολύμπου

Αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 12:16 μ.μ. με επίκεντρο την Ελασσόνα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην περιοχή μας, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, αποφάσισε την εκκένωση, όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.
Τα σχολεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κατερίνης, «κλείνουν για προληπτικούς λόγους προς αποφυγή πανικού σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για το ενδεχόμενο μετασεισμών».

Απόφαση για εκκένωση των σχολείων του Δήμου του, έλαβε και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου. Σε ενημέρωσή του ο Δήμος Δίου Ολύμπου αναφέρει: Με απόφαση του Δημάρχου  Βαγγέλη Γερολιόλιου, έγινε άμεση εκκένωση των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων (δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια), μετά την σημερινή σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 12:16 μμ, με επίκεντρο 16χλμ νότια της Ελασσόνας. Οι σχολικές μονάδες έκλεισαν στο πλαίσιο της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, για το ενδεχόμενο μετασεισμικής δραστηριότητας.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ