Μενού Κλείσιμο

Κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στα Καταφυγιώτικα από τη ΔΕΥΑΚ

Έργο ουσίας και προστασίας

 

«Για εμάς η πρόληψη είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά πλημμυρικά φαινόμενα», δηλώνει ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος

«Έχουμε καταρτίσει σχέδιο άμεσων ενεργειών και προχωρούμε συστηματικά στην υλοποίησή του», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Στέργιος Μπουσνάκης

 

Ένα αντιπλημμυρικό έργο ουσίας, όπως το χαρακτηρίζει ο δήμος, το οποίο συνιστούσε διαχρονικό αίτημα των δημοτών υλοποιείται από τη ΔΕΥΑΚ στα Καταφυγιώτικα.

 

Ο λόγος για τη διασταύρωση των οδών Ιερομονάχου και Ενιπέως, όπου αρκούσαν λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης για να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα που αφενός καθιστούσαν δυσχερή τη διέλευση πεζών και οχημάτων και αφετέρου έθεταν σε κίνδυνο τις περιουσίες των κατοίκων.

Στη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων του περασμένου Νοεμβρίου και κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου αναδείχτηκε η αναγκαιότητα της άμεσης παρέμβασης στην περιοχή και εκπονήθηκε μελέτη για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ έπιασαν δουλειά και το έργο δρομολογείται με την τοποθέτηση αγωγού διατομής Φ600, μήκους 160 μέτρων με σχάρες υδροσυλλογής για τα νερά της βροχής και με κατάληξη τον ποταμό Πέλεκα.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αστέριο Μπουσνάκη επιθεώρησε τις παρεμβάσεις, συνεχάρη διοίκηση και εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τους ταχείς ρυθμούς υλοποίησης του έργου. «Όπως έχω κατ’ επανάληψη επισημάνει οφείλουμε με τον συντονισμό των υπηρεσιών μας να διαχειριστούμε παρόμοια προβλήματα, για τα οποία υπάρχουν ευθύνες πολλών ετών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για εμάς η πρόληψη είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε για να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Προς την κατεύθυνση αυτή προγραμματίζουμε σειρά έργων προκειμένου σταδιακά, να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά τον Δήμο μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με τον συντονισμό του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Αστέριου Μπουσνάκη, σε εξέλιξη είναι η καταγραφή αντίστοιχων προβλημάτων σε όλο το εύρος του Δήμου. «Συνιστά πρώτη προτεραιότητα, να δώσουμε λύση σε σχετικά ζητήματα που ταλανίζουν τους δημότες μας κάθε φορά που έχουμε έντονη βροχόπτωση. Έχουμε καταρτίσει σχέδιο άμεσων ενεργειών και προχωρούμε συστηματικά στην υλοποίησή του» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κος Μπουσνάκης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.