Μενού Κλείσιμο

Κατά του άρθρου 9 της Π.Ν.Π. το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Πρωτοφανή αντεργατική διάταξη

Την πλήρη αντίθεσή του στο άρθρο 9 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που «ρυθμίζει» το ωράριο επιχειρήσεων με αφορμή τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, τάσσεται το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως η Πράξη «στρέφεται ευθέως κατά των εργαζομένων» και απαιτεί από την κυβέρνηση να την αποσύρει αμέσως.

Το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, αναφέρει χαρακτηριστικά «Βρήκαν την ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι την πραγματικά κρίσιμη κατάσταση λόγω του κορονοϊού για να περάσουν από την πίσω πόρτα με το άρθρο 9 της από 20-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου διάταξη που δίνει το δικαίωμα σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να καταργήσουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζόμενων.

Με την πρωτοφανή αντεργατική αυτή διάταξη η κυβέρνηση καταργεί την πλήρη απασχόληση των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, επιτρέπει την καθιέρωση των 2 εβδομάδων εργασίας το μήνα, δηλαδή το 40ωρο το κόβει στη μέση και το κάνει 20ωρο με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των αποδοχών κατά 50% και όλα αυτά να επιβάλλονται μονομερώς χωρίς καμία μα καμία ενημέρωση – διαβούλευση από τους εργοδότες.

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και οι εργαζόμενοι της Πιερίας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην απαράδεκτη αυτή ρύθμιση που στρέφεται ευθέως κατά των εργαζομένων και απαιτούμε από την κυβέρνηση να την αποσύρει αμέσως»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ