Μενού Κλείσιμο

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Με (πολυδιάστατο) πρόγραμμα τον Μάρτιο

Με ένα πλούσιο – πολυδιάστατο πρόγραμμα συνεχίζονται και τον Μάρτιο, οι δράσεις στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για τα δικαιώματα της γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, οι γυναίκες των ΚΑΠΗ δηλώνουν την συμπαράστασή τους και την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς όλες τις γυναίκες, καθώς και προς το έργο που υλοποιείται από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης.

Επιπλέον, είκοσι πέντε κυρίες θα λάβουν μέρος στο  Λαϊκό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.005 μ. δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων του συμβουλευτικού Κέντρου με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας.

Παράλληλα, εντός του Μαρτίου θα γίνουν  ενημερωτικές παρεμβάσεις στα ΚΑΠΗ αρμοδιότητας του Δήμου Κατερίνης με θέμα «τη διαχείριση του πένθους». Σκοπός είναι η  ενημέρωση των ατόμων για τις εκφάνσεις του πένθους, τα στάδια και τη διαδικασία αντιμετώπισης.

Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων έχει εξασφαλιστεί η διασύνδεση με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας του Ψυχιατρικού Τομέα του ΓΝ Κατερίνης υποστηρίζοντας όσους εκφράσουν την ανάγκη για περαιτέρω στήριξη. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από τις Επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου Υγείας Κατερίνης και της 4ης ΤΟΜΥ Πιερίας, κα Τοπάλη Δέσποινα, Οικονόμου Μαρία και Φουρκιώτη Θεοδώρα.

Τέλος, εντός του Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν και οι προγραμματισμένες μετρήσεις αίματος των μελών του ΚΑΠΗ Ρητίνης, οι οποίες εντάσσονται στην πρωτοβάθμια πρόληψη για την βέλτιστη προαγωγή υγείας.

Συνοπτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

04 Μαρτίου: Ομιλία στο Α΄ ΚΑΠΗ 11:00 π.μ.

08 Μαρτίου: Συμμετοχή της ομάδας γυναικών των ΚΑΠΗ στην εκδήλωση Katerini Run. Ώρα και τόπος εκκίνησης 11:15 π.μ.- Πλατεία Ελευθερίας.

13 Μαρτίου: ΚΑΠΗ Ρητίνης  8:00 π.μ. Μετρήσεις αίματος. Ομιλία 11:00 π.μ.

19 Μαρτίου: ομιλία στο Β΄ ΚΑΠΗ (Πάρκο) 11:00 π.μ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.