Μενού Κλείσιμο

Κανένα πρόβλημα στα νέα τμήματα του δρόμου

Η Αιγαίο απαντά για τη διακοπή κυκλοφορίας στον Αυτοκινητόδρομο κατά τις βροχοπτώσεις

Κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε στα νέα τμήματα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, αναφέρει η Εταιρεία, σχολιάζοντας σειρά άρθρων που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις πλημμύρες και τη διακοπή κυκλοφορίας που σημειώθηκε στο ύψος του Βαρικού.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, κάνει λόγο για διακοπή κυκλοφορίας στο ένα ρεύμα της Εθνικής Οδού, διευκρινίζει όμως οτι στα κομμάτια του δρόμου που κατασκεύασε η ίδια δεν σημειώθηκε κανέναν πρόβλημα, αφήνοντας να εννοηθεί οτι την ευθύνη για την υπερχείλιση του Μαυρονερίου την έχουν άλλοι φορείς.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Αιγαίο ΑΕ αναφέρει: «Σε συνέχεια άρθρων που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη λειτουργία των σηράγγων Τεμπών και Πλαταμώνα κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα στις 16 και 17/11/2017, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου δηλώνει κατηγορηματικά ότι η λειτουργία των νέων τμημάτων περιλαμβανομένων των εν λόγω σηράγγων του έργου (Τεμπών και Πλαταμώνα) δηλ. του νέου αυτοκινητόδρομου που εκτείνεται από τον Ευαγγελισμό έως την Σκοτίνα και εγκαινιάστηκε στις 6 Απριλίου, ουδέποτε επηρεάστηκε από τα καιρικά φαινόμενα και η κυκλοφορία μέσω αυτών διεξάγονταν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σε αυτό συνηγορεί άλλωστε η μαρτυρία χιλιάδων οδηγών οχημάτων ΙΧ και επαγγελματικών οχημάτων, που πέρασαν από τις σήραγγες στις 16 και 17/11 του 2017 και έφθασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Στις 16/11/2017 και συγκεκριμένα μόνο για τους οδηγούς που κατευθύνονταν από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, και με εντολή της Τροχαίας για γεγονός το οποίο δεν εμπίπτει στην ευθύνη της εταιρίας, την υπερχείλιση του ποταμού Μαυρονερίου στο ύψος της Νέας Εφέσου (Νομός Πιερίας), έγινε ολιγόωρη εκτροπή της κυκλοφορίας από τον Α/Κ Κλειδιού έως τον Α/Κ Γυρτώνης, ενώ η κυκλοφορία με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη δεν επηρεάστηκε και διεξαγόταν κανονικά.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ