Μενού Κλείσιμο

Κανένα παιδί χωρίς τα σχολικά του είδη!

Το είπε και το έκανε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας

Τριακόσιες τσάντες με σχολικά είδη παραδίδονται σε μαθητές και μαθήτριες 21 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης.

Κατόπιν συνεννόησης μεταξύ της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης και των διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, έχουν ήδη παρδοθεί 300 αριθμημένες επιστολές σε πρώτη φάση στα σχολεία.

Οι συγκεκριμένες επιστολές περιέχουν τις οδηγίες παραλαβής των σχολικών ειδών από τον Καπνικό Σταθμό και θα διανεμηθούν με ευθύνη των διευθύνσεων στους γονείς των μαθητών/-τριών που οι ίδιοι οι δάσκαλοι έχουν κρίνει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα απαραίτητα σχολικά είδη στα παιδιά τους.
Οι επιστολές είναι ανώνυμες και φέρουν μόνο την υπογραφή του διευθυντή/διευθύντριας και την σφραγίδα του σχολείου. Οι γονείς με την επιστολή αυτή θα μπορούν και φέτος να προμηθεύονται δωρεάν τα σχολικά είδη του παιδιού τους από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
Τη Δευτέρα έγινε η απογραφή και ο έλεγχος των υλικών που έχουν παραληφθεί από την ομάδα και στη συνέχεια συσκευάστηκαν οι 300 τσάντες των μαθητών.
«Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να οργανώσει την διανομή και να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα υλικά που της έχουν διατεθεί από τους φίλους της δωρητές, τους οποίους ευχαριστεί θερμά για την εμπιστοσύνη τους και βέβαια για την γενναιόδωρη προσφορά στους», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ενημερωτικό δελτίο της.
Αξίζει να σημειωθεί οτι δωρητές των σχολικών ειδών είναι: Η Ελληνική αντιπροσωπεία των «Γιατρών του Κόσμου», η δημοσιογραφική ομάδα KEN Jebsen από το Βερολίνο, ο σύλλογος Förder- Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο, η Επιτροπή Αλληλεγγύης για την Ελλάδα του Λουξεμβούργου, καθώς και οι πρωτοβουλίες πολιτών: Constanze Chryssos από το Ανόβερο, Marc Everten από το Μπαθ, Tom Morhouse από την Οξφόρδη και φίλοι της ομάδας από τις Βρυξέλλες.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ