Μενού Κλείσιμο

Καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από την Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης

Μήπως και… ζήσουμε όλοι καλύτερα

 

Έναν πρωτότυπο τρόπο, πριν αρχίσουν να πέφτουν «βροχή» οι κλήσεις, επέλεξε η Δημοτική Αστυνομία να προειδοποιήσει τους «απείθαρχους οδηγούς-καταληψίες» πεζοδρομίων, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτών

 

Κλήσεις – σε πρώτη φάση – ενημέρωσης και αποτροπής, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης των οχημάτων που επιβαρύνουν και παρενοχλούν την κίνηση και μετακίνηση των πεζών, των ατόμων με αναπηρίες (κινητικά προβλήματα κ.ο.κ.), των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας (ηλικιωμένοι, παιδιά, γονείς με παιδικά καρότσια), καθώς και μπροστά στις στάσεις λεωφορείων, σε πεζοδρόμια, πλατείες και ράμπες ΑμεΑ «βεβαιώνει» η Δημοτική Αστυνομία σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών.

 

Όπως αναφέρει ο Δήμος Κατερίνης σε ενημερωτικό του σημείωμα, «Με στόχο τη διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου και με επίκεντρο την συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να αποκτήσει η Κατερίνη ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο, η Δημοτική Αστυνομία σε αυτή την εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης δίνει – όπως προαναφέρθηκε – έμφαση στην αποτροπή και επιδιώκει να δοθεί η αίσθηση στους πολίτες ότι υφίσταται έλεγχος. Στις περιπτώσεις, όμως, κατά τις οποίες οι πολίτες εξακολουθούν την κακή νοοτροπία της αντικοινωνικής στάθμευσης, αδιαφορούν και δεν σέβονται τους πεζούς, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. θα ακολουθήσει η βεβαίωση παραβάσεων, ενώ θα  επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.»

Σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γεώργιος Τσιαλός, επισημαίνει πως: «Συνιστά ευθύνη όλων μας η ασφαλής και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών με έμφαση σε μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας, όπως άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια κ.λ.π. Για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στο Δήμο Κατερίνης οφείλουμε να σεβαστούμε  τους πεζούς. Για να ζήσουμε όλοι καλύτερα» όπως αναφέρει και το κεντρικό μήνυμα της πρωτοβουλίας μας καλούμαστε όλοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια».

Η Δημοτική Αστυνομία ζητά τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτών με επισημάνσεις, παρατηρήσεις και καταγγελίες, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 23510 31000 κατά τις ώρες 07:00 π.μ. έως 22:00.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ