Μενού Κλείσιμο

Καμπάνια ενημέρωσης

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον… κουνουποπόλεμο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο των ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέμα την προστασία από τα κουνούπια που διοργάνωσαν η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης και η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφ’ ενός η ενημέρωση των πολιτών για το μεγάλο έργο που επιτελεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο κρίσιμο ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών και αφ’ ετέρου η ενημέρωσή τους, τόσο για την αποφυγή δημιουργίας εστιών ανάπτυξης κουνουπιών στις κατοικίες, όσο και για την προστασία από τα τσιμπήματα κουνουπιών. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματός μας και είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή όχλησης των συμπολιτών μας» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γερακίνα Μπισμπινά.
Ακόμη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, σε μία δράση ενημέρωσης ειδικά σχεδιασμένη για τα παιδιά, οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, στα ειδικά κατασκευασμένα ενυδρεία που τοποθετήθηκαν στο χώρο, ζωντανές προνύμφες κουνουπιών. Με τη βοήθεια των επιστημόνων και του προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη χρήση ειδικού οργάνου παρατήρησης (στερεοσκοπίου) οι συμμετέχοντες απέκτησαν χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τα γένη και τα είδη, την ανατομία και τη συμπεριφορά των κουνουπιών και έλαβαν απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματά τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ