Μενού Κλείσιμο

«Καμπανάκι» από τη Διαχειριστική Αρχή στο Δήμο Κατερίνης

Στον «αέρα» μελέτες, έργα και χρηματοδοτήσεις

 

Τι προέκυψε από τη συνάντηση του δημάρχου Κατερίνης με την Διαχειριστική Αρχή για έργα και δράσεις που είναι ενταγμένα στο Π.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας

 

Σύσκεψη στα γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Αγγελική Ωραιοπούλου, ο Δημάρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης, Στέργιος Μπουσνάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διαχειριστικής Αρχής, του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

 

Όπως αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου: Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ενημερώθηκε εκτενώς ο Δήμαρχος, για τα έργα και τις δράσεις που είναι ενταγμένα στο Π.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας και αφορούν τον Δήμο Κατερίνης. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες για το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αφού έως σήμερα δεν έχουν κατατεθεί οι απαραίτητες μελέτες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να απενταχθεί το έργο “Βιοκλιματικές αναπλάσεις στο δίκτυο κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και διαδρομών, πεζών και ποδηλάτων”, προϋπολογισμού 3.037.200 ευρώ.

Επίσης, τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει το έργο που αφορά στη ΔΕΥΑΚ, “Τηλεέλεγχος-Τηλεχειρισμός στο δίκτυο ύδρευσης της Κατερίνης”, προϋπολογισμού 252.300 ευρώ.»

Διαπιστώθηκε επίσης, καθυστέρηση στα έργα: «Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχιακού Μεγάρου Κατερίνης» και «Έργα προστασίας διαβρούμενων ακτών Τ.Κ. Παραλίας» λόγω μη υποβολής μέχρι σήμερα των απαραίτητων ολοκληρωμένων μελετών και τευχών δημοπράτησης. Όπως δήλωσε στο περιθώριο της σύσκεψης ο Δήμαρχος: «Θα καταβληθεί άμεσα τεράστια προσπάθεια με τα στελέχη του Δήμου, προκειμένου να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος της προηγούμενης περιόδου και να σωθούν τα έργα και οι δράσεις που προορίζονται για την πόλη μας».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ