Μενού Κλείσιμο

Καμία υποχώρηση στο όνομα

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Πιερίας για το «Μακεδονικό»

Να μην υπάρξει καμία υποχώρηση από τη θέση που καθιστά απαγορευτική η χρήση του ονόματος «Μακεδονία», ζητά με ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Πιερίας από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

«Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια μεθοδευμένη προσπάθεια διεθνών παραγόντων, ώστε να δεχτεί η Ελλάδα να ονομαστεί η Π.Γ.Δ.Μ. με ένα διεθνές όνομα που θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία” με προσδιορισμούς ή παράγωγα», αναφέρει στο ψήφισμά της η ΕΛΜΕ, συμπληρώνοντας πως «κυβερνητικά στελέχη και πολιτικές δυνάμεις της χώρας προσπαθούν να πείσουν και να πιέσουν την κοινωνία να αποδεχτεί αυτήν ως εθνική επιλογή. Έχει γίνει, όμως ήδη φανερό ότι σε επίπεδο κοινωνίας έχουν αποτύχει»

Η ΕΛΜΕ Πιερίας, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να μην υπάρξει καμία υποχώρηση από τη θέση που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» με προσδιορισμούς ή παράγωγα από τη γειτονική χώρα. «Ούτε γεωγραφικοί, ούτε χρονικοί όροι δικαιολογούν την καπήλευση του ονόματος της Μακεδονίας. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ουδέποτε υπήρξε, ούτε σήμερα υπάρχει, μακεδονική εθνότητα ή μακεδονική γλώσσα. Το αποδεικνύουν οι αρχαίοι συγγραφείς η επιστημονική κοινότητα και τα αρχαιολογικά ευρήματα που για αιώνες φιλοξενεί στα σπλάχνα της η ελληνική γη.

Επιπλέον οι γείτονές μας οφείλουν να απαλείψουν από το σύνταγμα της χώρας τους κάθε ίχνος αλυτρωτισμού, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά τα επόμενα χρόνια.

Οι λαοί οφείλουν να υπερασπίζονται την Πατρίδα τους τον Πολιτισμό τους την Ιστορία τους και την Αλήθεια», καταλήγει Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πιερίας.

Ψήφισμα και για το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού Πιερίας, με νέο ψηφισμά της συμπαρίσταται στο δίκαιο, όπως τον χαρακτηρίζει, αγώνα μαθητών-καθηγητών και γονέων του 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου για ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων-γυμναστηρίου στο σχολικό τους συγκρότημα.

Όπως υποστηρίζει, «εδώ και δεκαετίες το πρόβλημα της έλλειψης αυτών των, τόσο απαραίτητων για την λειτουργία των σχολείων, χώρων αγνοείται επιδεικτικά από τις Δημοτικές Αρχές οι οποίες συνεχώς προβάλουν προσχηματικές δικαιολογίες και αρνούνται να το επιλύσουν.»

Η ΕΛΜΕ Πιερίας πολλές φορές έχει συμπεριλάβει σχετικό αίτημα στα διαβήματά της προς το Δήμο και άλλους φορείς, ενώ καταλήγει πως «κάθε χρονικό όριο έχει εξαντληθεί» και πως πρέπει να δρομολογηθεί η λύση του πρβλήματος «εδώ και τώρα».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ