Μενού Κλείσιμο

Καμερούν: Θανατηφόρα έξαρση χολέρας στα νοτιοδυτικά της χώρας

Έξαρση κρουσμάτων χολέρας στο Καμερούν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη νοτιοδυτική περιοχή της χώρας.

Η έξαρση αυτή έχει προκαλέσει κρίση στη δημόσια υγεία που συνοδεύεται από αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, σύμφωνα με έκθεση της Περιφερειακής Αντιπροσωπείας Δημόσιας Υγείας για την περιοχή που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη χολέρα ενώ καταγράφηκαν 32 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η περιοχή Bamusso έχει πληγεί περισσότερο με πέντε άλλες περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων των Bakassi, Mbonge, Limbe, Tiko και Mundemba να βρίσκονται «σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για ύποπτα κρούσματα».

Η σχετική έκθεση ανέφερε ότι η περιοχή αντιμετωπίζει οικονομικές και υλικές προκλήσεις ενώ σημαντικές είναι και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Η επιδημία εμφανίζεται στα νοτιοδυτικά σε ένα πλαίσιο ανασφάλειας και ανθρωπιστικής κρίσης, με τακτικές μετακινήσεις πληθυσμού σε μέρη όπου η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και αποχωρητήρια είναι περιορισμένη», ανέφερε στο Twitter το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA).

Η χολέρα είναι μια εξαιρετικά λοιμογόνος νόσος που χαρακτηρίζεται στην πιο σοβαρή της μορφή από μια ξαφνική έναρξη οξείας διάρροιας, που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο λόγω σοβαρής αφυδάτωσης.

Με πληροφορίες του Xinhua

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.