Μενού Κλείσιμο

Καλοριφέρ «έσκασε» στα πόδια αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας

Το συμβάν είναι ένα από τα δεκάδες που αποδεικνύει πόσο παλιά και καθόλου ασφαλή είναι τα περιπολικά. 

Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός στην Κρήτη, όταν το καλοριφέρ του περιπολικού του «έσκασε» εν ώρα περιπολίας.

Το συμβάν είναι ένα από τα δεκάδες που αποδεικνύει πόσο παλιά και καθόλου ασφαλή είναι τα περιπολικά.

 «Αφού δεν σκοτωθήκαμε, όλα καλά. Σωθήκαμε από θαύμα».

Με αυτή την πρόταση περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο αστυνομικός την σοκαριστική εμπειρία που έζησε, όταν το καλοριφέρ του περιπολικού «έσκασε» εν ώρα περιπολίας.

Ως αποτέλεσμα, καυτά νερά έπεσαν στα πόδια του, προκαλώντας του εγκαύματα δευτέρου βαθμού.

 

«Έγινε έτσι, στα καλά καθούμενα. Στην αρχή νόμιζα ότι μας πετάξανε μολότοφ, γιατί ακούμε το “μπαμ” και μέσα στην καμπίνα γέμισε καπνούς. Μετά ένιωσα την κάψα στα πόδια μου και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με το αμάξι», δηλώνει ο άτυχος αστυνομικός.

Ευτυχώς δεν βρισκόταν σε καταδίωξη

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων και πλέον βρίσκεται σπίτι του για να αναρρώσει.

Το περιστατικό συνέβη, ενώ το καλοριφέρ ήταν κλειστό. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, εάν το όχημα βρισκόταν εν κινήσει ή σε καταδίωξη.

«Είναι εντελώς κατεστραμμένο και θέλει άμεση αντικατάσταση. Όποιος οδηγεί το συγκεκριμένο όχημα, κινδυνεύει. Αυτό είναι εντελώς ακατάλληλο. Κινδυνεύει και οδηγός του, αλλά και να εκτραπεί ακόμα, ν’ ανεβεί στο πεζοδρόμιο και να σκοτώσει έναν αθώο άνθρωπο», δηλώνει ο Παναγιώτης Μαδιάς, Ειδικός Πραγματογνώμονας Τροχαίων Ατυχημάτων.

Όπως λέει, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, τα λιγότερα χιλιόμετρα σε κοντέρ περιπολικού είναι 250.000, με πολλά να φτάνουν ακόμη και τις 800.000 χλμ.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ