Μενού Κλείσιμο

Καλοκαιρινή απόδραση στον κόσμο των αριθμών!

Στις Δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού

 

Συνεχίζεται και το μήνα Ιούλιο στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. 

Η μεγάλη ανταπόκριση με την οποία υποδέχτηκαν και φέτος παιδιά και γονείς το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» αποτυπώνεται στην αθρόα προσέλευση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

Τα παιδιά καθημερινά γεμίζουν με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους κάθε γωνιά των δημοτικών βιβλιοθηκών Κατερίνης και Κορινού, συμμετέχοντας ενεργά, με ενθουσιασμό σε ένα ακόμη καλοκαιρινό ταξίδι στη γνώση, όπου οι αριθμοί και τα δεδομένα γίνονται αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων. Πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση, στο χώμα, στο νερό, στον κόσμο των μελισσών τίθενται στο επίκεντρο της αναζήτησης και παρατήρησης  των λιλιπούτειων ερευνητών.

Παράλληλα, τα παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών που λαμβάνουν μέρος μετρούν και καταγράφουν δεδομένα τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από τον σύγχρονο, ενώ στη διάρκεια της εκστρατείας θα μάθουν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο Διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το μαγικό αυτό ταξίδι στον κόσμο των αριθμών και των πληροφοριών που αποτυπώνεται καθημερινά στο προσωπικό ημερολόγιο των παιδιών που τους προσφέρει κάθε Βιβλιοθήκη, θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr και μοιράζονται τις ερευνητικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2018gr.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ