Μενού Κλείσιμο

Κακοκαιρία – Στα σημεία των προβλημάτων συνεργεία της Π.Ε. Πιερίας

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω του έκτακτου καιρικού φαινομένου που καταγράφεται στην Πιερία, με όλο το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Το πρωί της Δευτέρας, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στο γραφείο της, με συμμετέχοντες το Διευθυντή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, κ. Χαράλαμπο Στεργιάδη, τον Υποδιευθυντή Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη και τον προϊστάμενο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πιερίας, με μοναδικό θέμα την καταγραφή και ιεράρχηση όλων των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή που προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές περιοχές του νομού.

Ο Διευθυντής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, μετέφερε το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, o οποίος, έμπρακτα για ακόμα μία φορά ενδιαφέρεται για την Πιερία, για τη διάθεση πόρων και μέσων, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που προκλήθηκαν.

Η Αντιπεριφερειάρχης, προέβη σε διαδικασία «Διάθεσης προσωπικού, οχημάτων και μηχανημάτων έργου από 07.12.2020 και μέχρι πέρας των επειγουσών εργασιών (ή φαινομένων) προς αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας  και των συνοδών συνεπειών / καταστροφών λόγω  εντόνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες) και πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές της  Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ», αιτούμενη την Επικαιροποίηση της υπ΄ αριθμ . ΚΡΞ / 488947 (3554) / 20 ΝΟΕ 2017 (ΑΔΑ: ΩΧΚ57ΛΛ-Ξ42) απόφασης κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω έντονων καιρικών και πλημμυρικών φαινομένων.

Όπως τονίζεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, «η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του νομού καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση υδάτων από το οδικό δίκτυο, στόχευσαν ώστε μαζί με την συνδρομή των πολιτών να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις στις απολύτως απαιτούμενες με τον ασφαλέστερο τρόπο.

Όλοι οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα.

Κάθε νεώτερο για τον καιρό, μπορείτε να συμβουλεύεστε το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr].»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ