Μενού Κλείσιμο

Καιρός για… κλάματα!

Νέες προειδοποιήσεις για τον (άστατο) καιρό των επόμενων ημερών

Να λάβουν τα μέτρα τους οι πολίτες (και της Πιερίας) ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν και την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες. Με έκτακτο δελτίο καιρού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προειδοποιεί για τον άστατο καιρό. Στην Πιερία (σύμφωνα με την πρόγνωση) τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα ειδικά το Σάββατο, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθεί ακόμη και χαλαζόπτωση

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται και τις επόμενες μέρες αρκετές περιοχές της χώρας και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα Τετάρτη (1 Αυγούστου) Καταιγίδες θα εκδηλώθούν κατά διαστήματα στη Κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στη βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα πιθανόν στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά.

Τα ίδια φαινόμενα κατά διαστήματα, θα επικρατήσουν και αύριο (Πέμπτη), σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες και πιθανόν σε βόρεια Εύβοια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν θα εμφανιστούν σε Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, δυτική και κεντρική Στερεά.

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, κατά διαστήματα θα πληγεί η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως η δυτική).

Το Σάββατο 4 Αυγούστου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου αναμένεται να πλήξουν κυρίως Πιερία, Ημαθία και Πέλλα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζητά από τους πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες για καταιγίδες-βροχές:

-Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

-Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ