Μενού Κλείσιμο

Καινοτόμο έργο εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικοί του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Learn to play, play to learn» στην Αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησαν 15 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Iρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ισλανδία και δύο συνοδοί από τα Εκπαιδευτήρια «Πλάτων». Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της συνάντησής τους για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο: » Learn to play, play to learn», η οποία έγινε στην Κατερίνη

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε τους εκπαιδευτικούς και συζήτησε μαζί τους για το ενδιαφέρον και τη σπουδαιότητα του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν, με σημαντικά-όπως τόνισε-οφέλη για τα παιδιά και σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων, την ανταλλαγή πρακτικών αλλά και την απόκτηση εμπειριών και νέων προτύπων.
Οι εταίροι του προγράμματος είναι: Εκπαιδευτήρια «Πλάτων», St. Mary’s Parish Primary school (Iρλανδία), Istituto Comprensivo Statale «Elio Vittorini» (Ιταλία), Salesianos Inspectoria de San Juan Bosco Comunidad Nuestra Senora del Pilar(Ισπανία), Fundacao CEBI (Πορτογαλία) και Leirvogstunguskoli (Ισλανδία)
Το πρόγραμμα Erasmus+ KA2 που έχει διάρκεια δύο χρόνων και ολοκληρώνεται το 2019, αφορά τη μάθηση μέσω του παιχνιδιού στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως, επισημάνθηκε, το έργο είναι καινοτόμο και προσβλέπει στην προσφορά μιας ευρείας Ευρωπαϊκής προοπτικής στην παιδική ηλικία.
Η συχνότητα και το είδος του παιχνιδιού μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πολιτισμικό πλαίσιο του κάθε εταίρου. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να διερευνήσουν αυτές τις διαφορές και να μοιραστούν τη δική τους κουλτούρα. Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω στη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Πιερία, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συναντήσεις στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» με σκοπό την επισκόπηση των δράσεων που υλοποιήθηκαν έως τώρα και τον προγραμματισμό των επερχόμενων δραστηριοτήτων.
Η κ. Σοφία Μαυρίδου σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 » Learn to play, play to learn» , ανέφερε ότι το παιχνίδι αποτελεί ένα βασικό κομμάτι στη ζωή κάθε παιδιού, απαραίτητο για τη συναισθηματική, πνευματική και σωματική του ανάπτυξη και όχι μόνο για την ψυχαγωγία του. Παράλληλα, εξήρε το ρόλο και το έργο των εκπαιδευτικών και τόνισε ότι οι συμμετέχοντες σε τέτοιου είδους προγράμματα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την ανάδειξη της χώρας τους.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τόνισε ότι υποστηρίζει και προωθεί δράσεις-και από τη θέση της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και διάδοση της γνώσης και συνεισφέρουν στην εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών. Προσέτι, παρουσίασε στην αποστολή την ταυτότητα της Πιερίας δίνοντας έμφαση στην ιστορία, στα μνημεία, στους ορεινούς και παραθαλάσσιους προορισμούς, σε έθιμα και παραδόσεις, προσέφερε τουριστικό υλικό στην αποστολή και προσκάλεσε τα μέλη της να προγραμματίσουν τις επόμενες καλοκαιρινές τους διακοπές στην Πιερία.
Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη συνάντηση, εκθείασαν τις ομορφιές της Πιερίας και τη φιλοξενία των ανθρώπων της και δεσμεύθηκαν ότι μόλις επιστρέψουν στις χώρες τους θα μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τους τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από την Ελλάδα και την Πιερία ειδικότερα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ