Μενού Κλείσιμο

«Καίει» η μεταγυμνασιακή εκπαίδευση των αποφοίτων των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Την Κατερίνα Νοτοπούλου συνάντησαν Σύλλογος Γονέων Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κατερίνης και βουλευτές Πιερίας

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης Κατερίνης, μετέφερε στην κ. Νοτοπούλου το αίτημα (75 συλλόγων της χώρας) για ίδρυση και λειτουργία μεταγυμνασιακής διά βίου εκπαιδευτικής δομής για τους αποφοίτους των συγκεκριμένων εργαστηρίων

 

Με τη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαιδευτικής και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κατερίνης, σε μια προσπάθεια τα αιτήματα που απασχολούν τους ίδιους και τα παιδιά τους, να φτάσουν έως τον πρωθυπουργό.

Σκοπός της συνάντησης (στην οποία συμμετείχαν και οι τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν η ενημέρωση του Πρωθυπουργού για την πρωτοβουλία του Συλλόγου να εισηγηθεί και να εργαστεί για την ίδρυση και λειτουργία μεταγυμνασιακής δια βίου εκπαιδευτικής δομής για τους αποφοίτους των ΕΕΕΕΚ της χώρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο έπειτα από σχετικό αίτημα του Συλλόγου με την οργάνωση και το συντονισμό των τριών Βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί (το καλοκαίρι) με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης και την στήριξη και συνεργασία των τριών κυβερνητικών βουλευτών Πιερίας, η υποβολή σχετικού αιτήματος – αναφοράς προς τη Βουλή των Ελλήνων. Στην αναφορά, οι βουλευτές ανέφεραν διεξοδικά τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους (αυτών που αποφοιτούν από τα ΕΕΕΕΚ), όπως επίσης και τις προτάσεις για την επίλυσή τους.

Στην ίδια αναφορά, γινόταν εκτενής παράθεση του νομικού πλαισίου από το οποίο απορρέουν οι ανάγκες των παιδιών και το οποίο παράλληλα «επιβάλλει» την επίλυσή τους. Το αίτημα- αναφορά συμπεριλάμβανε τέλος ενυπόγραφα τη σύμφωνη γνώμη των 75 Προεδρείων Συλλόγων Γονέων των ΕΕΕΕΚ της χώρας και 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιοο, η Διευθύντρια του γραφείου Κατερίνα Νοτοπούλου, «άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τις προτάσεις του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης», εκφράζοντας την πλήρη κατανόηση και συμπαράσταση της στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι γονείς, διαβεβαιώνοντας πως θα προωθήσει το αίτημα στα αρμόδια Υπουργεία «και όπου αλλού απαιτείται για την επίλυσή του», ενημερώνοντας σχετικά και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί οτι στη συνάντηση με τη Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα (που έγινε στα μέσα της προηγούμενης βδομάδας) συμμετείχαν επίσης η συνεργάτιδα της Κατερίνα Επιτροπάκη, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γραφείου Γιάννης Αντωνιάδης, η βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέτυ Σκούφα, Χάρης Τζαμακλής και Στέργιος Καστόρης Στέργιος. Το ΕΕΕΕΚ Κατερίνης εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του σχολείου Ηλία Στεφανή, την Αντιπρόεδρο Γεωργία Κατσαλή και τον Διευθυντή Νικόλαο Μπίνια.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ