Μενού Κλείσιμο

Και το ΔΩΚ αντιδρά στο περιεχόμενο κειμένου ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

«Άστοχη προσπάθεια

δημιουργίας εντυπώσεων»

 

Μετά την αντίδραση του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, το κείμενο ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ, προκαλεί και την αντίδραση της προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Μαρίας Τερζίδου.

 

Η νέα διοίκηση του ΔΩΚ, μέσω της προέδρου της, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τα όσα αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Γιάννης Στολτίδης στην ερώτηση που κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό με θέμα «Προβλήματα των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κατερίνης». Το σημείο το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της κ. Τερζίδου είναι εκείνο στο οποίο «εμπλέκονται» το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης και οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την εξέταση μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Στην απάντησή της η πρόεδρος του ΔΩΚ αναφέρει: «Το ύφος της συνεργασίας μεταξύ Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης που υπονοείται στην ερώτηση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, δεν υφίσταται.

Στο κείμενο της ερώτησής τους περιγράφουν αυτολεξεί: « Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η στάση της Διεύθυνσης του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης που φέτος πρότεινε στους γονείς να απευθυνθούν ως σχολική μονάδα στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, ώστε οι καθηγητές Αρμονίας του Ωδείου να παραβρεθούν στο σχολείο και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εξετάσεις πιστοποίησης και οι γονείς να επιβαρυνθούν με το όποιο κόστος».

Προκειμένου να εξετασθούν στο μάθημα της Αρμονίας μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης ποτέ δεν ακολουθήθηκαν τέτοιες πρακτικές. Η αναφερόμενη, στο εν λόγω κείμενο, πρόσφατη παρότρυνση των γονέων των μαθητών από τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης κ. Βαρδακώστα, με τον τρόπο που περιγράφεται, δημιουργεί την εσφαλμένη εντύπωση ύπαρξης συμφωνίας μεταξύ του ΔΩΚ με το ΜΣΚ για την διεξαγωγή εξετάσεων των μαθητών στους χώρους του ΜΣΚ.

Ενημερώνουμε τόσο τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους κ Δέλη και κ. Στολτίδη όσο και τους συνδημότες μας ότι, οι εξετάσεις πιστοποίησης πραγματοποιούνται για όλους τους μαθητές από τους καθηγητές αποκλειστικά και μόνο στους χώρους του ωδείου μας, τηρώντας με κάθε συνέπεια όσα προβλέπει η νομοθεσία. Σύμφωνα και με δήλωση του Διευθυντή του ΔΩΚ, κ. Χαράλαμπου Ναβροζίδη, αυτό που περιγράφουν οι κ. Δελής και κ. Στολτίδης δεν συνέβη ποτέ ούτε έχει συμφωνηθεί για να συμβεί στο μέλλον. Είναι παράτυπο και άκρως συκοφαντικό, ακόμη και ως υπόνοια συνεννόησης. Σε μία άστοχη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων εμπλέκεται ένας σοβαρός εκπαιδευτικός οργανισμός και το διδακτικό προσωπικό του, δίχως κανείς να έχει επιδιώξει αρχικά να αποκτήσει την δέουσα πληροφόρηση και από εμάς.

Ως νέα Διοίκηση, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε την άοκνη προσπάθειά μας και τον διάλογο, για υγιή συνεργασία μεταξύ των δύο σοβαρών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κατερίνης στοχεύοντας, από κοινού στην προαγωγή της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού στον τόπο μας. Επιδίωξή μας είναι κάθε ποιοτική συνεργασία προς όφελος των μαθητών, των οικογενειών και της ευρύτερης κοινωνίας μέσα από κοινές δράσεις μας.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ