Μενού Κλείσιμο

Και τί δεν έχει…

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

Η εκμίσθωση έκτασης για τη δημιουργία αιολικού πάρκου στα Πιέρια επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, στο οποίο θα γίνει συζήτηση και για τα προβλήματα στην ύδρευση της Ν. Τραπεζούντας.

Την πρώτη μετά το καλοκαίρι συνεδρίασή του, πραγματοποιεί την Παρασκευή (στις 7:30 το απόγευμα) το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συνολικά 44 θέματα, με τα δυο εξ αυτών να αποτελούν «καυτή πατάτα» όχι μόνο για τη διοίκηση, αλλά και για τους δημότες των δύο περιοχών.

Μόλις στο 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αναμένεται να γίνει συζήτηση για τη διαχείριση του πόσιμου νερού στις Τοπικές Κοινότητες Σεβαστής, Κούκου, Νέας Τραπεζούντας, Κάτω Αγίου Ιωάννη και Τριλόφου. Εισηγητής είναι ο αντιδήμαρχος (και πρόεδρος του υπό εκκαθάριση συνδέσμου ύδρευσης βόρειας Πιερίας) Δημήτρης Ντούρος, ο οποίος αναμένεται να δώσει επισήμως εξηγήσεις, για τις συνεχείς διακοπές νερού που ταλαιπωρούν εδώ και καιρό τους κατοίκους της Νέας Τραπεζούντας.
Το δεύτερο «καυτό θέμα» έχει αριθμό ημερήσιας διάταξης 32 και πρόκειται για εξ’ αναβολής θέμα που αφορά στην εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στη θέση «Πέντε Πύργοι» της δημοτικής ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου.
Το συγκεκριμένο θέμα είχε έρθει για συζήτηση και στις 4 Αυγούστου, αλλά τελικώς αποσύρθηκε μετά από αίτημα του δημάρχου και λόγω των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν στους κατοίκους της περιοχής. Από τις 4 Αυγούστου μέχρι σήμερα, μεσολάβησε η αρνητική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μηλιάς στο ενδεχόμενο μίσθωσης της συγκεκριμένη έκτασης, για την δημιουργία αιολικού πάρκου.
Εισηγητής του συγκεκριμένου θέματος είναι αντιδήμαρχος Λάζος Ντόντης, ενώ άγνωστο παραμένει αν έχει (ξανα)μεταβληθεί η πρόθεση της διοίκησης σχετικά με την επένδυση. (Θυμίζουμε οτι το 2014 ήταν κατά, ενώ το 2016 υπέρ)
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη θα συζητήσει (θέμα 22) για λήψη απόφασης για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Π.Κ. Μακεδονίας – Π.Ε. Πιερίας, για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή – Συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων μουσικού σχολείου Κατερίνης» και έγκριση της υπ΄ αριθμ. 98/2017 μελέτης με τίτλο: «Επισκευή – Συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων μουσικού σχολείου Κατερίνης»
-Την αποδοχή παραχώρησης παράπλευρων οδών σιδηροδρομικής γραμμής και εξουσιοδότηση αντιδημάρχου για την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου και
-Την Έέγκριση μεταφοράς του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου (από την πλατεία Δημοκρατίας στην πλατεία Βενιζέλου)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ