Μενού Κλείσιμο

Και Έκθεση, και γιορτή!

22 και 23 Σεπτέμβρη η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας στην Καρίτσα

Η φετινή 16η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας (Γιορτή του Αγρότη – Κριταμά), θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Γήπεδο Καρίτσας Πιερίας με συνδιοργανωτές, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την συνεργασία των συλλογικών φορέων και πολιτών της περιοχής.

Δήμος Δίου-Ολύμπου και Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προσκαλούν, όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροτικής οικονομία, την εκπαίδευση των αγροτών, την παραγωγή και εμπορία αγροτικών εφοδίων και εξοπλισμού, όσους παραγωγούς μεταποιούν ή τυποποιούν, εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα και ποτά) όσους δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της οικοτεχνίας να συμμετέχουν στην 16η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας (Γιορτή του Αγρότη).

Παράλληλα απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε «πάσης φύσεως» τουριστικές, αγροτουριστικές επιχειρήσεις και τουριστικούς φορείς, αγροτικούς, πολιτιστικούς, κοινωφελείς φορείς και οργανισμούς, εταιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, κοινωφελή ιδρύματα, εθελοντικά σχήματα, αθλητικούς, περιβαλλοντικούς και ορειβατικούς φορείς, καθώς και πολίτες μεμονωμένα για την προβολή της δραστηριότητα τους.

Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα επίδειξης, επί τόπου πώλησης (με νόμιμα παραστατικά) στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και της δυναμικής προώθησης των προϊόντων τους σε εμπορικούς αντιπροσώπους – επιχειρηματίες χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Την έκθεση πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις που αυξάνουν την επισκεψιμότητα της. Το Σάββατο (22 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά με τον Κώστα Σαφέτη και την ορχήστρα του και τον Παναγιώτη Πλακία να τον συνοδεύει στο κλαρίνο.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, την βραδιά ανοίγει ο μαέστρος Νίκος Πατρής, με παραδοσιακά τραγούδια από τους, Στέλλα Παπαναστάση και Κωσταντίνο Καζακλάρη ενώ στο κλαρίνο τους συνοδεύει ο Μανώλης Τσαπάρης.

Επίσης πολιτιστικά δρώμενα από τους πολιτιστικούς συλλόγους των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Δίου οι οποίοι θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκά τραγούδια από την Χριστίνα Μαραγκώζη.

Η 16η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας (Γιορτή του Αγρότη), αποτελεί σημαντικό θεσμό για τους επαγγελματίες του κλάδου και δίνει για μία ακόμα φορά την ευκαιρία της αποτελεσματικής προβολής και προώθησης των εξαιρετικών προϊόντων της Πιερικής Γης, τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό, τη βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη της υπαίθρου.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ως διαφημιζόμενοι στους χώρους της έκθεσης καθώς και τους εκθέτες που επιθυμούν να έχουν παρουσία στο χώρο με περίπτερο να επικοινωνήσουν με τον Αντιδήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Σταυρός Χαρέλας στα τηλ. 6979791982, έως την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2016

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ