Μενού Κλείσιμο

Κ. Κουκοδήμος: Να επανεξεταστεί ο «μετασχηματισμός» των ΕΛΤΑ στην Κατερίνη

Τις σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των γραφείων και καταστημάτων των ΕΛΤΑ στην πόλη της Κατερίνης, που θα σημάνει το σχέδιο μετασχηματισμού τους, υπογραμμίζει σε επιστολή που απέστειλε, προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Ουσιαστικά ο Κώστας Κουκοδήμος ζητά να επανεξεταστεί το αρχικό σχέδιο, καθώς όπως τονίζει: «Η νέα δομή λειτουργίας αναμένεται να επιφέρει τεράστιες καθυστερήσεις στην αλληλογραφία για τους καταναλωτές, ειδικά στις απομακρυσμένες κοινότητες του Δήμου».

Ειδικότερα, κάνει λόγο «για τη μείωση που εκ των πραγμάτων θα προκύψει στο προσωπικό και θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές αρρυθμίες στη διανομή τόσο της αλληλογραφίας όσο και των συντάξεων στις κοινότητες του Δήμου Κατερίνης».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε στο Δήμαρχο  Κατερίνης το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Ν.Πιερίας και παραθέτει στην επιστολή του ο κος Κουκοδήμος, από τους συνολικά 10 υπηρετούντες σήμερα (8 ταχυδρόμοι στην πόλη της Κατερίνης και 2 στις κοινότητες), θα εξυπηρετεί τις ίδιες ανάγκες με 5 ταχυδρομικούς υπαλλήλους, 4 στην πόλη και μόλις ένας για όλες  τις κοινότητες. 

Επιπλέον, τριπλασιάζονται οι  τομείς ευθύνης για τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους που θα απομείνουν και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, τον διπλασιασμό του απαιτούμενου χρόνου για τη διανομή αλληλογραφίας (λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.α.) και συντάξεων.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ