Μενού Κλείσιμο

Κ. Κουκοδήμος και Β. Γερολιόλιος για «προσφυγικό»: Η Πιερία έχει σηκώσει το βάρος που της αναλογεί

Δεν υπάρχει καμία «δήλωση-πρόταση» για εγκατάσταση μεταναστών στην Πιερία, διευκρίνισε με γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Κατερίνης, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη μετάδοση αποσπάσματος μερικών δευτερολέπτων τοποθέτησής του στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Θέση για το ζήτημα που «προέκυψε» πήρε και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, σημειώνοντας πως η Πιερία έχει ήδη δεχθεί το «αναλογούν ποσοστό προσφύγων» και πως ό,τι λέγεται εν τη ρύμη του λόγου, αποτελεί προσωπική άποψή.

Ο Κώστας Κουκοδήμος, στη γραπτή του δήλωση κάνει λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πως πλέον «το λόγο έχει η δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Κατερίνης έχει ως εξής: Με αφορμή όσα διακινούνται περί πρότασής μου για εγκατάσταση μεταναστών στη νότια Πιερία, δηλώνω κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει δήλωση-πρόταση, παρά μόνο ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, αν σχεδιάζουν – όπως φημολογείται- για το δήμο Πύδνας – Κολινδρού να εγκαταστήσουν μετανάστες και στο δήμο Δίου – Ολύμπου. 

Ας είμαστε πιο προσεχτικοί όταν πρόκειται για τόσο ευαίσθητα θέματα. Πάγια θέση μου εδώ και χρόνια είναι πως η Πιερία έχει σηκώσει το βάρος που της αναλογεί στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Για όσους συνεχίζουν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, το λόγο έχει η δικαιοσύνη.»

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, σημειώνοντας σε γραπτή του δήλωση πως «ο,τιδήποτε  λέγεται, εν τη ρύμη του λόγου, αποτελεί προσωπική άποψη», ενώ κάνει λόγο για «αναιτιολόγητη» δημιουργία θέματος.

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ο Βαγγέλης Γερολιόλιος τονίζει: «Πρόσφατα δημιουργήθηκε, αναιτιολόγητα, θέμα για εγκατάσταση προσφύγων στον Δήμο Δίου – Ολύμπου. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα εξής:

Μέχρι και σήμερα καμία επίσημη  ενημέρωση δεν έχει ο Δήμος μας για τέτοιο ενδεχόμενο.

Όλοι οι θεσμικοί φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και εμείς έχουμε την αιτιολογημένη άποψη ότι η Πιερία έχει ήδη δεχθεί το αναλογούν ποσοστό και ότι η παραλιακή ζώνη του Νομού και το τουριστικό προϊόν του Ολύμπου πρέπει να διαφυλαχθούν.

Ο,τιδήποτε  λέγεται, λοιπόν, εν τη ρύμη του λόγου, αποτελεί προσωπική άποψη.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ