Μενού Κλείσιμο

Johnson & Johnson: Η αναμνηστική δόση μειώνει 85% τον κίνδυνο βαριάς νόσου από την Όμικρον

Η ενισχυτική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson προσφέρει ισχυρή προστασία έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο νοσηλείας, σύμφωνα με κλινική δοκιμή στη Νότια Αφρική.

 

Η μελέτη, στην οποία συγκρίθηκαν πάνω από 69.000 εμβολιασμένοι με την αναμνηστική δόση υγειονομικοί και ομάδα ανεμβολίαστων Νοτιοαφρικανών, κατέδειξε πως οι δύο δόσεις του εμβολίου μείωσαν τον κίνδυνο νοσηλείας από την Όμικρον κατά περίπου 85% – σε σχέση με τις δύο δόσεις Pfizer που μείωναν τον κίνδυνο κατά 70%, όπως είχε δείξει άλλη μελέτη στη Νότια Αφρική.

 

Παρότι η Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έχει εγκρίνει για αναμνηστική δόση το εμβόλιο της J&J, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συστήνουν να προτιμώνται άλλα εμβόλια, λόγω της ανησυχίας για τις σπάνιες, πλην όχι απειλητικές για τη ζωή θρομβώσεις που έχουν συνδεθεί με το εν λόγω σκεύασμα.
Ωστόσο, οι επιστήμονες της νέας μελέτης που έχει προδημοσιευτεί προτού αξιολογηθεί περαιτέρω, αναφέρουν πως τα αποτελέσματα είναι σημαντικά για την εκστρατεία εμβολιασμού στην Αφρική το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το βασικό «όπλο» στη μάχη κατά της Covid. Όπως σημειώνουν, καθώς η ήπειρος ετοιμάζεται για ένα ισχυρό κύμα μολύνσεων της Όμικρον, η δεύτερη δόση του εμβολίου ίσως αποτρέψει την αύξηση των νοσηλειών.

Με πληροφορίες από New York Times 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ