Μενού Κλείσιμο

«Ηχηρή η απουσία του Δήμου»

Η «Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Δίου-Ολύμπου» για την απουσία του Δήμου από το Συνέδριο για την ανάπτυξη

Την απουσία του Δήμου Δίου-Ολύμπου από το Συνέδριο για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας «στηλιτεύει» η Παράταξη «Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Δίου-Ολύμπου», χαρακτηρίζοντας τη Δημοτική Αρχή «μικρότερη των περιστάσεων»

Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη, στις προτάσεις που συγκέντρωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο από όλους τους φορείς της Πιερίας, λείπουν αυτές του δήμου, σημειώνοντας πως ο μόνος φορέας από την Πιερία που δεν απέστειλε προτάσεις είναι ο Δήμος Δίου – Ολύμπου.

«Για τους διοικούντες, είτε το θέμα της ανάπτυξης για το δήμο μας έχει λυθεί, είτε η έμπνευση εξαντλήθηκε στην ανάπλαση της Οδού Αγ. Νικολάου στο Λιτόχωρο και στα επιδοτούμενα καλοκαιρινά δρομολόγια των λεωφορείων, είτε για κάποιο άγνωστο λόγο, αναπτυξιακές προτάσεις δεν έγιναν ποτέ.

Υπάρχει βέβαια και η οδηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως κανένα από τα αιρετά μέλη της δεν πρέπει να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Ίσως για αυτό και ο κατά τα άλλα ανεξάρτητος δήμαρχος κ. Δημόπουλος, πιστός στις κομματικές προσταγές, απέχει από τις προσπάθειες της κυβέρνησης», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Η «Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Δίου-Ολύμπου» υπογραμμίζει πως δημοτική αρχή δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος. «Είναι και ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Λάππας , αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης» και διερωτάται αν γνωρίζουν όλοι αυτοί για την ηχηρή απουσία του δήμου από το αναπτυξιακό συνέδριο. «Μήπως έχουν συναποφασίσει για αυτό; Όποια και να είναι η απάντηση, η ανυπαρξία από το συνέδριο, τους βαραίνει όλους», σημειώνει.

Συνεχιζοντας την κριτική της στη δημοτική αρχή, υποστηρίζει πως «ως επιστέγασμα του εμπαιγμού από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του προς όλους τους συνδημότες μας είναι η πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας την ερχόμενη Τετάρτη 28/03/18. Εμπαιγμός διότι την Τετάρτη είναι η τελευταία μέρα του τριήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κ. Μακεδονίας στο οποίο θα συμμετέχουν, εκτός από τον Πρωθυπουργό, πλήθος φορέων και αιρετών.

Εννοείται πως υπάρχουν προτάσεις για την ανάπτυξη στο δήμο μας, εννοείται πως οι διοικούντες έπρεπε να τις θέσουν υπόψη του συνεδρίου, εννοείται πως έπρεπε να ορισθεί άλλη ημέρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς, τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους δημότες του δήμου Δίου – Ολύμπου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ