Μενού Κλείσιμο

Ήταν το Σαββατοκύριακο του αγρότη…

Ολοκληρώθηκε η 15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων στην Καρίτσα

Σε ένα διήμερο, πραγματικά αφιερωμένο στον αγρότη της Πιερίας, εξελίχθηκε το Σαββατοκύριακο, με την 15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας, να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ανθρώπων του μόχθου, που με δικαιολογημένη υπερηφάνεια δειγμάτισαν τα προϊόντα τους, στους εκατοντάδες επισκέπτες της.

Και φέτος η έκθεση διοργανώθηκε από τον Δήμο Δίου–Ολύμπου σε συνεργασία με την Π.Ε. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Της επίσημης έναρξης, η οποία έγινε από την Αντιπεριφερειάχη Πιερίας και το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, προηγήθηκε η απόδοση τιμής στον επι οκταετία Δήμαρχο Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστο, που καθιέρωσε τη γιορτή. Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του, αφου προηγουμένως ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, στην υλοποίηση της ιδέας της διεξαγωγής της έκθεσης αποφασιστικό ρόλο έπαιξε ο τότε αντιδήμαρχος Βασίλειος Δαλαμήτρας.
Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, Χάρης Τζαμακλής, Αστέριος Καστόρης και Κώστας Κουκοδήμος, ο βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας Γεώργιος Τζήμας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου.
Ακολούθησε περιήγηση στα περίπτερα της έκθεσης που φέτος κατέκλεισαν το στίβο του γηπέδου. Παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, οινοπαραγωγοί, οικοτέχνες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, αντιπρόσωποι εταιρειών αγροτικών προϊόντων (τροχοφόρων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού) και πολιτιστικοί σύλλογοι, διάνθησαν την έκθεση με τα προϊόντα τους.
Στην καλλιτεχνική ώρα της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά σύνολα των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και στη συνέχεια να διασκεδάσουν με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα απολαμβάνοντας τα εδέσματα που παρασκεύασαν τα μέλη της Α.Ε. Καρίτσας.
«Η εκδήλωση αυτή αποδεικνύει εμφατικά, την ποιοτική ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής του εύφορου κάμπου μας ανεβάζοντας τον πήχη της ανταγωνιστικότητας ψηλά», καταλήγει σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ