Μενού Κλείσιμο

 Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη με… ΣΔΙΤ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση ανέγερσης του νέου Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

«Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια το έργο θα πάρει σάρκα και οστά», αναφέρει σε δηλώσεις της η βουλευτής Μπέττυ Σκούφαη οποία χαρακτηρίζει την δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ ως «την επιβεβαίωση για την εκκίνηση ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου»

Μέσω ΣΔΙΤ (όπως πριν χρόνια είχε προταθεί) προωθείται η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Μόνο που αυτή τη φορά, η ανέγερση του συγκεκριμένου σχολείου με την Σύμπραξη και του Ιδιωτικού Τομέα δεν είναι απλά πρόθεση, αλλά και απόφαση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, δημοσιευμένη πλέον στο Φύλλο της Κυβέρνησης!

Η ανέγερση Μουσικού Σχολείου στην Κατερίνη, αποτελεί ένα εξαιρετικό νέο που έρχεται να ικανοποιήσει ένα δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πιερίας. «Όταν επιτρέπουμε σε παιδιά να κάνουν μάθημα σε κλουβιά έχουμε όλοι κοινωνική ευθύνη» επεσήμανε μόλις χθες η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «κίτρινη κάρτα» της Εύης Μιχωλού, ανακοινώνοντας παράλληλα με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση για την ανέγερση του νέου μουσικού Σχολείου Κατερίνης, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

Σύμφωνα με την κ. Σκούφα, πρόκειται για την ολοκλήρωση επίπονων προσπαθειών και αγώνα που ξεκίνησε από το 2015, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με την συνεργασία και άλλων φορέων όπως ο δήμος Κατερίνης και την προτροπή και τις επίμονες εκκλήσεις του εκλιπόντος διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Δημήτρη Κυριακού. «Από την πρώτη στιγμή πήρα αυτή την πρωτοβουλία διότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά και ως μητέρα μαθήτριας του Μουσικού Σχολείου τη δεινή έως άθλια κατάσταση στην οποία καλούνται μαθητές και μαθήτριες να κάνουν μάθημα. Κατατέθηκε ερώτηση από εμάς τους βουλευτές του νομού την οποία συνυπέγραψαν και άλλοι βουλευτές στην επικράτεια. Από τότε μέχρι σήμερα ο αγώνας ήταν συνεχής και είμαι βαθύτατα συγκινημένη για αυτό» ανέφερε η βουλευτής Πιερίας.

Η πραγματικότητα πάντως είναι, ότι οι προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, είχαν ξεκινήσει πολύ πριν το 2015, χωρίς όμως να παραχθεί ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το έργο ανέγερσης με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ) του μουσικού Σχολείου Κατερίνης ανατέθηκε στην Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και σύμφωνα με την απόφαση, αναθέτουσα αρχή του έργου ορίστηκε η Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών. Η από 29ης Οκτωβρίου απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ, αποτελεί την επιβεβαίωση για την εκκίνηση ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου. Το επόμενο διάστημα θα συγκροτηθεί η τριμελής επιτροπή με συμμετοχή επιστημονικού, τεχνικού και οικονομικού συμβούλου, επιτροπή που ουσιαστικά θα «τρέξει» τις διαδικασίες. Με δεδομένο ότι υπάρχει ο χώρος που έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Κατερίνης, η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη, αφού είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για την επίσπευση των διαδικασιών.

Όπως ξεκαθάρισε η κα Σκούφα εκτός από το Μουσικό Σχολείο ακόμη 16 σχολεία θα κατασκευαστούν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό τη σκέπη του Υπουργείου Υποδομών με ΣΔΙΤ επιπλέον των όσων σχολικών μονάδων ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες από τον περιφερειάρχη.

Απούσα η Πιερία από τα έργα του περιφερειάρχη

Μάλιστα η βουλευτής Πιερίας εξέφρασε την λύπη της για τα γεγονός ότι το Μουσικό Σχολείο δεν περιλαμβανόταν μέσα σε αυτά που ανακοινώθηκαν από τον περιφερειάρχη και σχεδόν όλα αφορούσαν την Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. «Στο υποθετικό σενάριο που δεν θα υπήρχε η ευαισθησία της Μπέττυς Σκούφα, ή του Χάρη Τζαμακλή ή του Στέργιου Καστόρη, του Δήμου, του Υπουργείου, τι θα γινόταν δηλαδή; Υπάρχει και η κοινωνική ευθύνη. Όταν βάζεις παιδιά να κάνουν μάθημα σε κλουβιά έχεις κοινωνική ευθύνη. Είναι ντροπή πραγματικά» υπογράμμισε.

Παρακολούθηση μέχρι το τέλος

Η παρακολούθηση του θέματος θα εξακολουθεί όπως ανέφερε η βουλεύτρια να είναι εντατική μέχρι να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες. Άλλωστε σε αυτά τα 12 χρόνια το Μουσικό Σχολείο, είχε ενταχθεί και απεντάχθηκε, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ