Μενού Κλείσιμο

Ήρθε η ώρα για μια δυνατή ΕΚΚΙΝΗΣΗ!

Κώστας Κουκοδήμος επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΕΚΚΙΝΗΣΗ», υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης

Η μεγαλύτερη πρόκληση της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ και για μένα προσωπικά είναι η ενεργοποίηση των πολιτών. Είναι η συμμετοχή, είναι να γίνει η πόλη υπόθεση όλων μας.

Η δική μας πρόταση για το δήμο της Κατερίνης υποστηρίζει τη διαδικασία συμμετοχής, διαβούλευσης, συζήτησης, της σύνθεσης  και της συν-διαμόρφωσης. Είναι μια πρόταση που δεν στοχεύει στα αυτονόητα.   Στο δημότη οφείλεις σεβασμό και ευγένεια, οφείλεις ενημέρωση και διαφάνεια.

 Η Κατερίνη μεγάλωσε, ωρίμασε και πλέον αισθάνεται «εγκλωβισμένη», θέλει και μπορεί να ανοίξει το βήμα της, να κάνει την υπέρβαση, να φτάσει όλους τους μεγάλους στόχους, να γίνει πόλη με ταυτότητα.  Έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα,  ευνοϊκή γεωγραφική  θέση,   αποτελεί κομβικό σημείο συνάντησης βορρά-νότου. Δεν έχει αξιοποιήσει κανένα από τα πλεονεκτήματά της αυτά.

Στην προσπάθεια μας  να  πετύχουμε τους στόχους μας, χρειαζόμαστε σχέδιο.

Έτσι γεννιέται το ερώτημα: Τι δήμο θέλουμε;

Ήρθε η ώρα να εστιάσουμε το βλέμμα μας στα εγκαταλελειμμένα χωριά μας, που συγκροτούν που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του δήμου μας και ενισχύουν την παραγωγική δυναμική του αλλά και την οικονομική του ανάπτυξη.

Ήρθε η ώρα να εργαστούμε συλλογικά για το τουριστικό μας προϊόν.

Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για νέες επενδύσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι κεντρικοί στόχοι μας είναι η ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης, η ανασυγκρότηση της υπαίθρου και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης αναδεικνύοντας με πράξεις τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Ο  Δήμος μας χρειάζεται ένα νέο σχέδιο για τον τουρισμό, ένα Στρατηγικό Σχέδιο (master plan) για τη συνολική και πολύπλευρη τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, που να απαντά στην άμεση και τη μεσοπρόθεσμη πολιτική για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και την βελτίωση των δημοτικών και δημόσιων υποδομών. Για το σκοπό αυτό η ΕΚΚΙΝΗΣΗ σχεδιάζει την σύσταση Αντιδημαρχίας Τουρισμού, με σκοπό την προώθηση του τουρισμού της περιοχής και την ανάπτυξη πολιτικών σε θέματα τουρισμού σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. 

Το νέο σχέδιο για τον Τουρισμό επιβάλλεται να είναι το αποτέλεσμα διαβούλευσης του συνόλου των ενδιαφερόμενων φορέων, των όμορων δήμων, της Περιφέρειας,  καθώς και προσώπων και μεταξύ των άλλων να θέτει τους όρους ανάδειξης των βασικών τουριστικών προορισμών της περιοχής μας, που είναι το παραλιακό μέτωπο από τη μία και τα Πιέρια όρη από την άλλη.

Κεντρικός μας άξονας και η  περιφερειακή – αγροτική ανασυγκρότηση. Η εγκατάλειψη των χωριών από τους νέους δυστυχώς συνεχίζεται με ανησυχητικούς ρυθμούς. Οι κάποτε ζωντανές και παραγωγικές Κοινότητες του Δήμου μας απειλούνται με ερήμωση.

Η ανασυγκρότηση της  κοινωνίας της υπαίθρου, το ξαναζωντάνεμα των χωριών ή έστω η συγκράτηση του εναπομείναντος πληθυσμού θα πρέπει να στοχεύει στην αύξηση του εισοδήματος και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Κρίσιμος παράγοντας η συγκρότηση ενός ευέλικτου, σύγχρονου, λειτουργικού μοντέλου διοίκησης, που δεν θα λειτουργεί με «αυλές» και «προσωπικές στρατηγικές» και που καμία περιοχή δεν θα βιώνει την αδιαφορία και την παραμέληση

Η λειτουργικότητα των υπηρεσιών είναι αναγκαίο να αποκτήσει ευελιξία και ανθρώπινο πρόσωπο. Η αποτελεσματικότητα της μπορεί να γίνει πράξη με την αξιοποίηση των εργαζομένων του Δήμου που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι καταρτισμένοι, ενημερωμένοι, πρόθυμοι, εργατικοί και αξιόπιστοι.

Όλα αυτά δεν θα τα πετύχει μόνος του ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο ή τα τοπικά συμβούλια. Θα τα πετύχουμε όλοι μαζί. Η επιτυχία τους είναι υπόθεση του καθενός και της καθεμίας ξεχωριστά και αφορά κάθε γειτονιά της πόλης και κάθε κοινότητα του Δήμου.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει καταγραφεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού ως ο θεσμός που στεκόταν κοντά στις άμεσες ανάγκες της καθημερινής ζωής και διεκδικούσε όρους για καλύτερες συνθήκες.

Αυτή είναι η πρόκληση. Αυτό θα είναι το «στοίχημα» για την Εκκίνηση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ