Μενού Κλείσιμο

ΗΠΑ: Οι millennials απομακρύνονται από την οργανωμένη θρησκεία – Η πανδημία κλονίζει την πίστη τους

Σε δύσκολους καιρούς πολλοί είναι αυτοί που στρέφονται στην θρησκεία τους και την πίστη για παρηγοριά αλλά, εν μέσω πανδημίας, φαίνεται να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο στις ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Ερευνών Pew που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, το 29% των ενήλικων Αμερικανών δεν έχουν πια καμία σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά του 2016. Οι millennials βρίσκονται στην κορυφή αυτής της τάσης.

 

Αλλά ακόμα και μεταξύ των πιστών, ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί παραδέχονται πως προσεύχονται πλέον πιο αραιά.

 

Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, το 32% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως πλέον προσεύχονται σπάνια ή και καθόλου. Στο όχι και τόσο μακρινό 2007, την ίδια απάντηση έδινε το 18% των ερωτηθέντων.

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αρκετοί θρησκευτικοί ηγέτες προσπαθούν να προσελκύσουν νέους, χρησιμοποιώντας ακόμα και τα social media, επιχειρώντας να ανανεώσουν το ύφος στα κηρύγματά τους.

 

«Η εκκοσμίκευση αποτελεί εμφανή μετατόπιση στην αμερικανική κοινωνία και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, ως τώρα, στον 21ο αιώνα», σχολιάζει ο αναπληρωτής διευθυντής του Pew Research Center, Γκρέγκορι Σμιθ με το CNBC να παρατηρεί πως η πανδημία «δοκιμάζει» την πίστη των Αμερικανών.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ