Μενού Κλείσιμο

Ημέρα εκπαιδευτικού με παράσταση διαμαρτυρίας

Κινητοποιήσεις σήμερα για τους εκπαιδευτικούς (και ) της Πιερίας

Με συγκεντρώσεις, πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας θα «γιορτάσουν» οι εκπαιδευτικοί (και) της Πιερίας τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ Πιερίας προγραμματίζουν το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των διευθύνσεών τους

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αναφέρει: «Οι πολιτικές λιτότητας, ανεργίας, βαριάς φορολόγησης και φτωχοποίησης εργαζομένων και συνταξιούχων με ή χωρίς τον μνημονιακό μανδύα συνεχίζονται και εντείνονται. Το ίδιο και οι πολιτικές υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου σχολείου.
Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών αντί για άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης είναι για μια ακόμη φορά επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας. Οι, με μειωμένα δικαιώματα, αναπληρώτριες/ές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας μένοντας ακόμα και δίχως την πανάκριβη στέγη.
Ο αγώνας των Ελλήνων εκπαιδευτικών για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί τον «εορτασμό» της παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών. «
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας, τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος.
Σήμερα Παρασκευή, ο ΣΕΠΕ κηρύσσει επιπλέον, μία έως τρεις ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου, ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί μέλη του συλλόγου (μόνιμοι και αναπληρωτές), κάνοντας χρήση των στάσεων εργασίας, να μπορέσουν να συμμετάσχουν είτε σε κάποια από τις Κεντρικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) είτε στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο ΣΕΠΕ Πιερίας και η ΕΛΜΕ Πιερίας, στις 13:00 στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας και στις 13:30 στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας.
Επίσης, ο Σύλλογός θα συμβάλει στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στη 1 το μεσημέρι:(Άγαλμα Βενιζέλου), εφόσον προσκομίσουν τα παραστατικά μετακίνησης τους.
Οι εκπαιδευτικοί «παλεύουν» για
-14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
-Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
-Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
-Αύξηση δαπανών για την παιδεία
-Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις

Η ΕΛΜΕ Πιερίας
Κάλεσμα συμμετοχής στην σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Πιερίας. Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διεκδικούν άμεσους μαζικούς διορισμούς των αναπληρωτών συναδέλφων ώστε να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων, αλλά και εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ