Μενού Κλείσιμο

Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός Διηγήματος

 Από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου»

Για 5η συνεχή χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας «Ο τόπος μου» προκήρυξε Ηλεκτρονικό διαγωνισμό διηγήματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να στέλνουν τα διηγήματά τους, έως τις 15 Ιανουαρίου 2018

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας έχει ως σκοπό την κοινωνική ευαισθητοποίηση των πολιτών, μέσα κυρίως από τον εθελοντισμό, και την προώθηση και προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης και θέλει να δώσει την ευκαιρία για πέμπτη συνεχή χρονιά σε ανθρώπους που αγαπούν τη γραφή και την ανάγνωση να ξετυλίξουν τις δικές τους ανησυχίες και τα δικά τους οράματα. Επομένως το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και ο τίτλος του διηγήματος αποτελεί επιλογή του συγγραφέα.
Οι κατηγορίες του διαγωνισμού φέτος είναι τέσσερις και κατά σειρά απευθύνεται η κάθε μια σε Μαθητές δημοτικού, Μαθητές γυμνασίου, Μαθητές λυκείου και η τέταρτη κατηγορία σε Ενήλικες
Η Κριτική Επιτροπή θα αξιολογήσει την πρωτοτυπία, το λογοτεχνικό ύφος, την πλοκή, τη δομή, τη σκιαγράφηση των ηρώων και τη ημιουργική σύνθεση των ιστοριών. Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 2.000 λέξεις.
Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Εύα Ανδρουλιδάκη, Θεόδωρος Δημητριάδης, Σοφία Ελευθεριάδου, Σίσσυ Ζερβουδάκη, Ευγενία Κορτσάρη, Ειρήνη Παξιμαδάκη, Ελισάβετ Σφέτσα, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης και Σοφία Χαριτοπούλου

Οι νικητές
Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, κατόπιν αξιολόγησης όλων των υμμετοχών, θα επιλέξουν 15 καλύτερα διηγήματα του ιαγωνισμού: τα τρία πρώτα της κατηγορίας Δημοτικού, τα τρία πρώτα της κατηγορίας Γυμνασίου και Λυκείου και τα έξι πρώτα της ατηγορίας Ενηλίκων. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν την άνοιξη σε εκδήλωση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης στον απνικό Σταθμό, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Στους νικητές και τις νικήτριες θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι, συμβολικά δώρα και ο 5ος τόμος συλλογής των διηγημάτων που θα διακριθούν κατά τον φετινό διαγωνισμό. Έπαινο ως ενθύμιο συμμετοχής θα λάβουν επίσης και όλοι όσοι στείλουν διήγημα στον διαγωνισμό.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό
Η υποβολή των διηγημάτων στον διαγωνισμό γίνεται αποκλειστικά μέσω της ειδικής φόρμας υποβολής συμμετοχών, ηλεκτρονικά, στην στοσελίδα: www.otoposmou.gr, που θα ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου 017 και ώρα 18:00. Στο κείμενο/διήγημα που θα επικολληθεί στην λεκτρονική φόρμα, δεν πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τον ιαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική ιεύθυνση: info@otoposmou.com ή στο τηλέφωνο 6981 66 51 58 hatsUp.

Όροι Συμμετοχής
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη σε όλους και σε όλες, σε κατοίκους Ελλάδας και εξωτερικού. Τα διηγήματα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και φυσικά ανέκδοτα.
Ο κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μία μόνο φορά στον διαγωνισμό και με ένα και μόνο διήγημα. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ατομική, έργο ενός και μόνο συγγραφέα.
Όλοι οι συμμετέχοντες τις επόμενες μέρες μετά την υποβολή του διηγήματός τους θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα από τον διοργανωτή που θα τους ενημερώνει σχετικά με την εγκυρότητα ή μη της συμμετοχής τους, σύμφωνα με τους Όρους του διαγωνισμού.
Από το σύνολο των διηγημάτων που θα σταλούν στον Διαγωνισμό και θα πληρούν τους Όρους Συμμετοχής, η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει, κατά την απόλυτη κρίση της, τα καλύτερα διηγήματα, ανά κατηγορίες. Η τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι οριστική, και θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση βράβευσης μετά το πέρας του Διαγωνισμού.
Η Κριτική Επιτροπή θα ανακοινώσει μόνο τη λίστα με τα πρώτα σε αξιολόγηση διηγήματα (η σειρά κατάταξης των υπολοίπων διηγημάτων του διαγωνισμού δεν θα ανακοινωθεί). Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον Διαγωνισμό. Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους Όρους Συμμετοχής δεν θα θεωρείται έγκυρη και θα αποκλείεται αυτόματα από τον Διαγωνισμό χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ