Μενού Κλείσιμο

Η χειμερινή ανάβαση, δεν είναι απλή υπόθεση

Εκδήλωση από τους Ορειβατικούς – Φυσιολατρικούς Συλλόγους Πιερίας

Με ομιλητή τον Διεθνή Οδηγό Βουνού Μπάμπη Μαρινίδη, ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι της Πιερίας, διοργάνωσαν ημερίδα στην Κατερίνη με θέμα την ασφαλή χειμερινή ανάβαση.

Τα ατυχήματα των τελευταίων ετών στον Όλυμπο, όπου κάποια από αυτά κόστισαν ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές, ήταν η αφορμή για να θέσουν με επιτακτικό τρόπο οι ορειβατικοί σύλλογοι της Πιερίας το ζήτημα των κανόνων ανάβασης, αλλά και των μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνουν οι αναβάτες, κατά την ανάβασή τους στον μυθικό βουνό. Από την ημερίδα προέκυψε ότι η ανάβαση στο βουνό, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, δεν είναι απλή υπόθεση και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμη και από τους πιο έμπειρους ορειβάτες ως μια πολύ δύσκολη διαδικασία που αν δεν ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας, μπορεί να γίνει δυσάρεστη εμπειρία.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στόχος της εκδήλωσης ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση του ορειβατικού κόσμου για τις συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή στο βουνό και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται κατά τις χειμερινές αναβάσεις.» Δικαίως οι Ορειβατικοί – Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πιερίας κρίνουν πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται συχνά στα πλαίσια της πρόληψης και αποτροπής των ορειβατικών ατυχημάτων.
Η προσέλευση της ορειβατικής κοινότητας του νομού μας, και όχι μόνον, υπήρξε αθρόα. Από τους επίσημους φορείς παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κος Ευάγγελος Φαλάρας και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου τον οποίο εκπροσώπησε η κα Θέμις Νασοπούλου.
«Στο μέλλον ευελπιστούμε σε μεγαλύτερη προσέλευση των αρμόδιων φορέων καθώς η συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις κρίνεται κομβική. Οι Ορειβατικοί – Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πιερίας ευχαριστούν θερμά το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση και δίνουν την υπόσχεση πως ανάλογες προσπάθειες θα επαναληφθούν και στο μέλλον», καταλήγουν στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ