Μενού Κλείσιμο

Η βουλευτής Άννα Μάνη στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας

Προέχει η κυκλοφοριακή αγωγή

 

Πέρα από την καταστολή, κύριος στόχος παραμένει η οδηγική παιδεία και η πρόληψη, υπογράμμισε η βουλευτής Πιερίας

 

Με αντικείμενο τον προγραμματισμό των εργασιών, συνεδρίασε η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής της οποίας μέλος είναι και η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη.

 

Κατά την τοποθέτησή της η κ. Μάνη, προέταξε τη σημασία που θα πρέπει να δοθεί στο ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής και ως εκ τούτου πρότεινε την πρόσκληση στην Επιτροπή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων  Νίκης Κεραμέως, καθώς και των αρμοδίων φορέων του Υπουργείου.

Επίσης, επισήμανε ότι η αστυνόμευση, η καταστολή και η αυστηροποίηση των ποινών ναι μεν συμβάλλουν στη μείωση των ατυχημάτων, ωστόσο δεν έχουν σε όλες τις περιπτώσεις αποτέλεσμα στο νεανικό πληθυσμό. Πέρα από την καταστολή, κύριος στόχος παραμένει η οδηγική παιδεία και η πρόληψη.

Τέλος, πρότεινε, ως ένα από τα θέματα εργασίας της Επιτροπής, τη χρήση του ποδηλάτου στη χώρα μας, ακολουθώντας τα επιτυχημένα πρότυπα ξένων χωρών. Η ανάπτυξη του δικτύου ποδηλατοδρόμων θα έχει τεράστια οφέλη για το περιβάλλον, την υγεία των ποδηλατών και την ασφάλεια των μετακινήσεων στη χώρα μας, κατέληξε χαρακτηριστικά η Βουλευτής.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ