Μενού Κλείσιμο

Η βουλευτής Άννα Μάνη για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που ρυθμίζει θέματα των ΟΤΑ: Να ενισχυθεί η Ελληνική περιφέρεια

Το ζήτημα των αποζημιώσεων των προέδρων των κοινοτήτων, έθεσε μεταξύ άλλων η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

«Θα το λέω σε κάθε τοποθέτησή μου κύριοι Υπουργοί. Η Ελληνική ύπαιθρος, ερημώνει. Εγώ γεννήθηκα, ζω στην Ελληνική περιφέρεια. Θα πρέπει να φροντίσουμε ούτως ώστε να δοθούν αποζημιώσεις στους προέδρους των κοινοτήτων. Γνωρίζετε το θέμα, το βλέπετε με ευαισθησία, το έχουμε συζητήσει και πιστεύω ότι θα το αντιμετωπίσετε», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής Πιερίας.

Η Άννα Μάνη τόνισε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων. Στόχοι που επιτυγχάνονται μέσω της ενίσχυσης της αποκέντρωσης και της ενδυνάμωσης των αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ίδρυση των νέων ευέλικτων αναπτυξιακών οργανισμών των Ο.Τ.Α. που θα αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.  «Είναι επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη της πολυπόθητης ανάπτυξης, το κράτος, υπό την ευρεία έννοια, να μπορεί να σταθεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και κυρίως να πετυχαίνει τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση των κονδυλίων. Να έχει την ευελιξία να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες χωρίς όμως να χάνει τα βασικά χαρακτηριστικά που συνδέονται με την υπεροχή των κανόνων του δημοσίου δικαίου και φυσικά με τα εχέγγυα της διαφάνειας».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.