Μενού Κλείσιμο

Η βουλευτής Άννα Μάνη για τις Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Επανέρχεται το αίσθημα της ασφαλείας

 

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, επαναφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας στο μέσο Έλληνα πολίτη με μία σειρά διατάξεων οι οποίες όχι μόνο τυγχάνουν της αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων αλλά αποτελούν και χρόνια απαίτηση τους. Αυτό υποστήριξε κατά την συζήτηση για τις Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στην Ολομέλεια, η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη 

 

Η κ. Μάνη, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την κατασκευή, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών και μολότοφ, σημειώνοντας ότι η μετατροπή των εγκλημάτων αυτών σε κακουργήματα αποτελεί κάτι το αυτονόητο. «Δε χρειαζόμαστε άλλα καμένα καταστήματα, αυτοκίνητα, τραυματισμούς αστυνομικών, πόσο μάλλον, άλλες χαμένες ανθρώπινες ζωές», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά δε με τη μετατροπή σε κακούργημα της διακεκριμένης μορφής κλοπής, επισήμανε ότι η νέα ρύθμιση είναι βέβαιο ότι θα περιορίσει το φαινόμενο των κλοπών και των διαρρήξεων που αποτελούν καθημερινό φαινόμενο με ολοένα αυξανόμενο αριθμό σε σπίτια, καταστήματα ακόμα και σε φτωχές γειτονιές.

Επίσης, τόνισε πως η μετατροπή σε κακούργημα της ενεργητικής δωροδοκίας, όπως άλλωστε και οι ρυθμίσεις για τη δωροδοκία και τη δωροληψία που τελούνται από πολιτικά πρόσωπα, στα οποία θα περιλαμβάνονται οι Υφυπουργοί και Βουλευτές, υλοποιούν τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για πλήρη διαφάνεια σε κάθε πτυχή του δημόσιου τομέα και για απόλυτη πάταξη της διαφθοράς, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Κλείνοντας την τοποθέτηση της η κ. Μάνη υποστήριξε ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία νομοθετεί δίκαια, χωρίς ιδεοληψίες, με διατάξεις που συνάδουν με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. «Αυτό οφείλουμε να κάνουμε καθώς όπως είπε και ο Σενέκας, γνωστός Ρωμαίος πολιτικός και φιλόσοφος, όποιος δεν προλαβαίνει ένα έγκλημα όταν μπορεί να το κάνει, ενθαρρύνει τη διάπραξη του», κατέληξε.

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ