Μενού Κλείσιμο

Η σύνταξη έγινε προνοιακό επίδομα

Στο δρόμο του αγώνα (και) τα σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πιερίας

Για τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη (10 Οκτωβρίου), ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι και της Πιερίας 

Στο «δρόμο του αγώνα» για την ανατροπή των νέων μέτρων, καλούν τα μέλη τους τα σωματεία συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πιερίας, τα οποία προετοιμάζονται να διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη την επόμενη Τρίτη 10 Οκτωβρίου.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των συνταξιούχων βρίσκεται η «εξολοκλήρου» κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και η ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων τους.

Στο κοινό κάλεσμά τους, τα δύο σωματεία κατηγορούν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οτι «βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του, των οικογενειακών επιδομάτων και ακολουθεί ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία, αλλά και νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά – αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.»

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, οι συγκεκριμένες περικοπές έρχονται πάνω στις «θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων» και υποβαθμίζουν τις συντάξεις τους σε προνοιακά βοηθήματα.

Οι συνταξιούχοι «απαιτούν» από την κυβέρνηση την εξολοκλήρου ακύρωση του Νόμου Κατρούγκαλου, να μην γίνει καμία μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, να προχωρήσει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων τους, να επαναχορηγηθεί το ΕΚΑΣ, δημόσιο και δωρεάν σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αμεση καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν, αλλά και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

«Με τις αποφάσεις τους μας καταδικάζουν στη δυστυχία, στην φτώχια και στην εξαθλίωση», αναφέρουν οι συνταξιούχοι, υπογραμμίζοντας πως έχουν δικαίωμα αξιοπρεπή συνταξιουχική ζωή, ώστε να ζήσουν καλύτερα και αυτοί και τα παιδιά τους. «Έχουμε δικαίωμα να έχουμε τις συντάξεις μας, τα φάρμακα και όλες τις ασφαλιστικές παροχές που έχουμε πληρώσει και μας έχουν αφαιρέσει», αναφέρουν χαρακτηριστικά

Να σημειωθεί πως τα Σωματεία Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. και Ι.Κ.Α. Πιερίας καλούν τους συνταξιούχους της περιοχής μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη. Θα προηγηθεί, προσυγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης στις 9:30 το πρωί, από όπου θα αναχωρήσει το λεωφορείο που δωρεάν θα τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ